Filozofski fakultet

Promocija u Mostaru: Dodijeljena 291 diploma

Sci-Tech / Flash | 22. 03. 2017. u 12:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana promocija 'dodjela diploma' studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u srijedu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Tom prigodom je dodijeljena 291 diploma, od čega je promovirano 209 prvostupnika i 82 magistra struke.

Diplomanti su stekli zvanja profesora, diplomiranih novinara, diplomiranih socijalnih radnika te menadžera odnosa s javnošću.

Prorektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović čestitao je studentima na postignutim rezultatima i svima koji su pridonijeli ostvarivanju ovoga uzvišenoga čina.

''Želja mi je da uistinu budete i dalje predvodnici u izgradnji mostova ne samo na Sveučilištu, već i svake druge suradnje u našoj zajednici i šire. Jednako tako, želim da postanete graditelji katedrala intelektualnoga duha i nebodera znanja u jedinstvenoj akademskoj obitelji u ovom dijelu našega kontinenta'', rekao je Majstorović.

Svim diplomantima želim ostvarenje snova, te da im se što prije pruži prilika da pokažu svoje stečeno znanje i vještine koje su proteklih godina stekli, uz podršku profesora i roditelja, naglasio je Majstorović.

''Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru bogatiji je za nove obrazovane mlade ljude. Prvostupnici i magistri bit će značajni za društvo u cjelini. Znanje mora postati našim osnovnim alatom, od kojega možemo napraviti potrebnu prednost koja će osigurati brži napredak'', rekao je dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

U svom govoru Tomić je kazao kako su diplome nagrada studentima i njihovim roditelja za trud i odricanje.

''Vaš trud je uspjeh a naše zadovoljstvo i sreća'', dodao je Tomić. Kako bi se postigle velike stvari, treba ne samo djelovati već i sanjati ne samo planirati već i postizati, a to se zove ambicija. Kako bismo uspjeli, ambiciju i vjeru u sebe moramo posložiti u pametne i ostvarljive ciljeve, istaknuo je Tomić, dodavši kako danas završava jedan od najljepših razdoblja u životu'', "dani kada ste bili studenti".

''Čekaju vas novi izazovi ali i mogućnosti, a za one koji budu hrabri ambiciozni i samouvjereni dolazi vrijeme novih diploma, novih uspjeha i radosti. Nikad ne prestanite biti čovječni, etični i humani. Neka vaša znanja budu u službi dobra, tako ćete rasti vi, a i društvo s vama'', poručio je dekan Tomić.

Kopirati
Drag cursor here to close