Mađarska

Program suradnje: Bh. studenti moći će na školovanje u Pečuh

Sci-Tech / Flash | 23. 02. 2017. u 15:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajnik Ministarstva civilnih poslova BiH Zlatko Horvat i predstavnici Sveučilišta u Pečuhu i veleposlanstava Mađarske u BiH ocijenili su tijekom razgovora u Sarajevu da je obostrani interes što skorije potpisivanje Programa obrazovne i kulturne suradnje BiH i Mađarske od 2017. do 2019., kako bi bili stečeni uvjeti da studenti iz BiH apliciraju za školovanje u Mađarskoj.

Izraženo je očekivanje da će Program biti potpisan početkom narednog mjeseca, a da će studentima iz Bosne i Hercegovini biti ostavljen dovoljan rok za apliciranje za mađarske stipendije.

"Stipendium Hungaricum" program stipendiranja nudi 50 stipendija za bh. studente, a u dosadašnja četiri poziva oko 25 studenata iz BiH dobilo je stipendije za nastavak studiranja u Mađarskoj.

Horvat je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom u oblasti obrazovanja i rekao da očekuje da će u narednom periodu biti maksimalno iskorištene pogodnosti koje mađarska strana nudi bh. studentima.

Rektor Sveučilišta u Pečuhu Jožef Bodiš istaknuo je da je internacionalizacija ključni program sveučilišta kojim rukovodi, te da su posebno ponosni na činjenicu da oko 3.300 stranih studenata iz 105 država trenutno studira u Pečuhu. Posebno inzistiraju na međunarodnim programima u oblasti medicine i tehničkih znanosti, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close