Dubrovnik

Prof. dr. Zoran Tomić predstavlja knjigu u Dubrovniku

Sci-Tech / Flash | 20. 03. 2017. u 13:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Zorana Tomića Odnosi s javnošću i Politički odnosi s javnošću održat će se u četvrtak, 23. ožujka 2017., u 18 sati u Sveučilišnom kampusu u Dubrovniku.

Knjige će predstaviti pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Pero Maldini, nastavnik na Odjelu doc. dr. sc. Đorđe Obradović i autor prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i vanjski suradnik Odjela za komunikologiju.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić najplodniji je autor udžbenika iz odnosa s javnošću, političkih odnosa s javnošću i političkog marketinga u jugoistočnoj Europi. Dopunjeno i prošireno izdanje udžbenika Odnosi s javnošću – Teorija i praksa, na 1300 stranica obrađuje fenomene suvremenih odnosa s javnošću znanstvenom metodologijom, a više od pedeset analiziranih studija slučaja pomaže da i praktičari i studenti lakše ovladaju praktičnom primjenom teorijskih znanja.

Politički odnosi s javnošću također predstavljaju još jedan Tomićev znanstveni iskorak. Poslije niza objavljenih udžbenika iz izbornih kampanja, specifičnosti političkih odnosa s javnošću Tomić sistematizira, kategorizira i definira temeljne pojmove i procese na gotovo 900 stranica. Time dokazuje posebnosti političkih odnosa s javnošću u odnosu na opće pa utemeljuje posve novu znanstvenu disciplinu čime obogaćuje hrvatsku znanost i praktičarima olakšava planiranje, pripremu, provedbu i analizu političkih kampanja i procesa, priopćeno je.

Iz životopisa:

Rođen je 1966. u Ljubuškom, BiH. Magistrirao je 2002. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a doktorirao 2004. na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Bio je docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu (od 2006.), a potom je 2009. uslijedio izbor za izvanrednog, i 2014. za redovitog profesora na Sveučilištu u Mostaru.Stručno se usavršavao kroz programe edukacije u SAD-u (1995, program USAID), Njemačkoj (1996., program CSU) i Velikoj Britaniji (1999., program USAID). Od 2009. do 2013. bio je pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru i prodekan za znanost na Filozofskom fakultetu. Voditelj je poslijediplomskog specijalističkog studija Odnosi s javnošću.Autor je i koautor više knjiga i udžbenika, te pedesetak znanstvenih i stručnih radova s područja odnosa s javnošću, političkih kampanja i komunikacije, te prava medija. Sudjelovao je i izlagao na 30 domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova, te na tri znanstveno-istraživačka projekta, među kojima i na projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske: Javnost, elite, mediji i komunikacijska strategija ulaska Hrvatske u EU 2007.-2012.

 

Kopirati
Drag cursor here to close