Aktivnosti

Predstavljen projekt 'NEXT' koji će potaknuti inovacije i transfer tehnologije

Sci-Tech / Flash | 04. 12. 2013. u 15:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Agronomskog i prehrambeno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održano je predstavljanje projekta ''NEXT''. NEXT ima za cilj kreirati platforme za suradnju, potporu inovacija i transfer tehnologije u zemljama obuhvaćenim projektom.

S obzirom da će se kroz projekt 'NEXT' uspostaviti i promovirati suradnja ključnih sudionika u procesu inovacija projekt je osobito značajan za poduzetnike, znanstvene institucije, predstavnike javnog sektora i potpornih institucija koji sinergijom svojih aktivnosti mogu značajno potaknuti inovacije i transfer tehnologije.

Stoga će se u okviru ovog projekta organizirati set aktivnosti usmjerenih razmjeni znanja i informacija između dionika putem informativnih i edukativnih radionica, te će se izgraditi mehanizmi za suradnju, partnerstvo i transfer tehnologije.

Ulogu Agronomskog i prehrambeno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru su predstavili doc.dr.sc. Anita Ivanković, prodekanica za nastavu Agronomskog i prehrambeno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u dip. ing. Jurica Primorac, asistent na Agronomskom i prehrambeno - tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i voditelj projekta “NEXT” naglasivši kako će se kroz ovaj projekt ne samo ostvariti projektni ciljevi nego i ojačati interni kapaciteti relevantni za veću apsorpciju EU sredstava.

Projektne aktivnosti i očekivane rezultate predstavila je Antonela Alvir, predstavnica tvrtke 'Mikro projekt' d.o.o. iz Splita koja je angažirana za pružanje tehničke pomoći projektnom timu tijekom provedbe projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close