Pripreme za ispit

Poziv na seminar za pravnike s područja Hercegovine

Sci-Tech / Flash | 29. 09. 2016. u 08:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju olakšavanja pripreme za polaganje pravosudnog ispita Sveučilište/Univerzitet 'Vitez' u suradnji s Federalnim ministarstvom pravde organizira pripremnu instruktivnu nastavu u trajanju od devet tjedana, za vrijeme koje će biti obrađene sve oblasti koje se moraju spremiti za ispit: kazneno pravo (materijalno i procesno), građansko pravo, obiteljsko pravo, privredno pravo, upravno pravo, radno pravo, ustavni sustav i organizacija pravosuđa.

Predavači će biti članovi Povjerenstva za polaganje pravosudnog ispita. Organizator u priopćenju navodi kako je propisan novi članak 69. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku ('Službene novine FBiH' br. 98/15 od 23.12.2015. godine) koji glasi:

Članak 301a.
"Ako u parnicama o imovinsko - pravnim zahtjevima vrijednost predmeta spora prelazi iznos 50 tisuća KM, punomoćnici pravnih osoba mogu biti samo osobe koje imaju položen pravosudni ispit".

Nastava bi se organizirala tijekom vikenda (subotom i nedjeljom) u prostorijama Sveučilišta/Univerziteta 'Vitez' u Vitezu. Rok za prijavu je 30.10.2016. godine.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti na e-mail: [email protected] ili [email protected] i na brojeve telefona 030 509 751 ili 061 302 866. Na seminar se mogu prijaviti zainteresirani dipl. pravnici i mr. pravne struke s područja Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close