Ministrica tvrdi

Postoji mogućnost da učenici u Jajcu ne budu podijeljeni

Sci-Tech / Flash | 12. 05. 2017. u 09:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrazovanja Srednjobosanske županije (SBŽ) Katica Čerkez izjavila je kako se formiranjem nove srednje škole u Jajcu provodi odluka koju je donijela Skupština SBŽ-a, ocijenivši kako će škola profunkcionirati samo ako za nju budu zainteresirani učenici i njihovi roditelji.

Čerkez je podsjetila da je Skupština SBŽ-a, glasovima zastupnika donijela odluku o osnivanju nove srednje škole, dodavši da je njezina obveza tu odluku i provoditi, onako kako je to definirano Zakonom.

''Vlada je imenovala vršitelje dužnosti ravnatelja i članova školskog odbora, a odobrila je i nabavku namještaja za školu jer moramo izvršiti sve pripreme sukladno odluci Skupštine SBŽ-a. Dakle, Skupština je ta koja osniva školu, a ne ministrica. Međutim, ponovno naglašavam, ukoliko djeca i njihovi roditelji ne pokažu interes za upis, škola neće ni profunkcionirati'', kazala je Čerkez za Fenu.

Na upit da prokomentira posljednja događanja u Jajcu, odnosno sve glasnija protivljenja otvaranju nove srednje škole koja će, uz postojeće dvije s hrvatskim nastavnim planom i programom, raditi po bosanskom nastavnom planu i programu, ministrica je kazala kako je obrazovanje u BiH uspostavljeno poput države BiH.

''Nažalost, vrlo kaotično. Međutim, jedno je obrazovanje, a drugo pokušaj određenih interesnih skupina i politika koji pred izbore žele nametnuti ovaj problem. On zaista jeste problem, ali se ne nameće kroz izborni program, nego kao struka. Reforma mora biti ozbiljna, stručna, znanstvena i zakonita'', istaknula je Čerkez.

Kopirati
Drag cursor here to close