Ljubljana

Pokrenuta policijska istraga zbog 'preskakanja redova' za operacije

Sci-Tech / Flash | 11. 10. 2016. u 16:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na onkološkom institutu ljubljanskog Sveučilišnog kliničkog centra (UKC) i više drugih klinika te ustanove u utorak je započeta kriminalistička istraga o malverzacijama u raspoređivanju operativnih zahvata preko reda.

Slovenska policija navela je da se radi o predkaznenom postupku zbog sumnje u kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti, no da više informacija zbog tajnosti postupka u sadašnjem trenutku ne može otkriti, javila je Hina.

Mediji međutim navode da je riječ o istrazi o navodima iz anonimne prijave o kaznenim djelima i bogaćenju nekih od vodećih ljudi u najuglednijoj slovenskoj zdravstvenoj ustanovi te da je u središtu istrage izvođenje operacija preko reda, odnosno izvan službenih lista čekanja.

Ministrica zdravstva Milojka Kolar Celarc izjavila je kako postoji sumnja da su se neki od odgovornih u velikom ljubljanskom kliničkom centru materijalno okoristili uvrštavajući pojedine pacijente na red za operaciju izvan točno predviđenog postupka.

"Po nama dostupnim informacijama, iz istraga se zaključuje da su pod sumnjom pojedinci koji su za obećanu materijalnu nagradu obećavali ili omogućavali preskakanje redova na listama za čekanje na operacije", kazala je ministrica, dodavši da takve malverzacije ne može spriječiti nijedan sustav, ma kako dobro bio zamišljen.

Kopirati
Drag cursor here to close