Mostar

Pantheon Cloud od sada i u Hercegovini

Sci-Tech / Flash | 14. 06. 2017. u 22:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon predstavljanja nove usluge u Sarajevu, BH Telecom, vodeći telekomunikacijski operater u Bosni i Hercegovini i Datalab, vodeća kompanija za razvoj ERP softvera u Adriatic regiji, održali su poslovno-edukativni događaj u Mostaru, gdje je pred zvanicama, eminentnim računovodstvenim agencijama i drugim kompanijama predstavljeno novo rješenje za računovodstvo u oblaku – usluga ''Pantheon Cloud''. Novi način poslovanja će 22. lipnja biti predstavljen i u Tuzli.

Usluga ''Pantheon Cloud'' Vam omogućava novi način pristupa podacima i pohranjivanju istih, a koje unosite u poslovno-informacijski sustav 'Pantheon'. Podaci više nisu smješteni lokalno na računaru već u cloudu, što znači da programu možete pristupiti sa više uređaja, u bilo koje vrijeme i sa različitih lokacija.

Povezivanjem preko interneta povezujete se na svoju bazu podataka, a za rad Vam je potreban samo ''Pantheon''. U data centru BH Telecoma baze podataka se sigurno pohranjuju i dostupne su 24/7. Prednosti usluge 'Pantheon Cloud' za kompanije su lakša i sigurnija razmjena podataka, sigurnost pohranjenih podataka te brža obrada i ušteda vremena.

Više vremena Vam ostaje za analizu i savjetovanje sa strankama. Primanje i izdavanje računa radi se u elektronskom obliku, kao i samo arhiviranje podataka. Osigurana su redovna ažuriranja programa i stalna usklađenost sa zakonom, te rad po međunarodnim računovodstvenim standardima. Široka paleta podrške i pomoći kao i rad bez investicija odnosno plaćanje po upotrebi u obliku mjesečne naknade, čine ovu uslugu pogodnom za svako poduzeće koje želi svoje poslovanje da digne na više razine.

"Kada pogledamo tržište ponude poslovnog softvera unazad 10-15 godina, mogu reći je efekat svih unapređenja, koja su napravljena u ERP softverima sličnim 'Pantheon-u' manja od tehnološkog pomaka koji poduzeća dobivaju u Cloud okruženju. To je jednostavno ultimativna budućnost za sve aktere na tržištu.

Koristiti 'Pantheon Cloud' je i do 85% rentabilnije u odnosu na tradicionalnu investiciju koja podrazumijeva kupovinu licenci, hardversku opremu, sustavna podešavanja, osoblje koje se brine o stabilnosti i brigu o infrastrukturi i svim operacijama i troškovima, koji su opterećivali poduzeća. Sa strane produkta 'Pantheon' sa brojkom od 50.000 korisnika je potvrđeno rješenje. Sa aspekta sigurnosti BH Telecom je kompanija koja garantira sigurnost u funkcioniranju i sigurnosti podataka", izjavio je direktor Datalab BH Nedim Pašić.

Direktor BH Telecom direkcije Mostar Adil Šuta ovim povodom je izjavio: "Zadovoljstvo nam je bilo danas predstaviti novu uslugu 'Pantheon Cloud', kojom ćemo u suradnji sa partnerom, firmom Datalab BH, putem sigurne i napredne Cloud platforme BH Telecoma, omogućiti poslovnim korisnicima najnoviju, naprednu uslugu za računovodstvo, koja je zainteresiranim firmama već dostupna, i to kao usluga BH Telecoma.

Usluga 'Pantheon Cloud' je dio stalnog, višegodišnjeg nastojanja BH Telecoma da gospodarskim subjektima pružamo nove, visokokvalitetne usluge, kakve imaju kompanije na razvijenom, zapadnoeuropskom telekomunikacijskom tržištu, bilo samostalno ili sa partnerima.

Na području Hercegovine, BH Telecom ima vrlo kvalitetnu infrastrukturu, koja omogućuje pružanje velikog broja usluga, što je prilika za poslovne kompanije da unaprijede svoje poslovanje sa vodećim telecom operatorom u BiH.

BH Telecom direkcija Mostar, na polju partnerskih odnosa ima značajne rezultate sa većim brojem kompanija u pružanju telekomunikacijskih usluga, te je ovo još jedna od usluga koja će našim poslovnim korisnicima omogućiti da kroz pristup i korištenje infrastrukture BH Telecoma unaprijede svoje poslovanje i ostvare uštede", rekao je Šuta.

Kopirati
Drag cursor here to close