Top 30

Ovo su najčešće fotografirane svjetske znamenitosti

Sci-Tech / Flash | 31. 05. 2017. u 14:41 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sony Mobile je proveo istraživanje koje je otkrilo top 30 najčešće fotografiranih znamenitosti širom svijeta – listu sastavljenu korištenjem podataka s Instagrama predvodi Eiffelov toranj, a uključuje Alhambru, Koloseum, Burj Khalifu i Big Ben.

Uzorak koji je korišten sastojao se od 5,352 ispitanika s četiri europska tržišta (Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Španjolska) i UAE. Istraživanje je nazvano #XperiaNewPerspectives, a otkrilo je i to da se više od polovice Top 30 znamenitosti fotografira iz ista tri kuta.

Da "podeblja" prisutnost svjetskih znamenitosti "okinutih" mobitelom i postavljenih na Instagram, Sony Mobile je opskrbio tri nagrađivana putopisna fotografa s modelom Xperia XZ te su i oni obišli mnoga mjesta s liste i pokazali kakve se sve fotke danas mogu napraviti s takvim mobitelom, piše Bug.hr.

Komentirajući fantastične fotografije stvoreneuz pomoć modela Xperia XZ i New Perspectives izvještaj Scott Gray, Izvršni direktor Svjetske fotografske organizacije (WFO) , rekao je: „Svijet fotografije dramatično se promijenio tijekom posljednjeg desetljeća, a na to je najviše utjecala dostupnost i kvaliteta fotoaparata. Ta dostupnost postala je još naglašenija pojavom smartphonea – tehnologija unutar tih telefona s kamerom omogućava ljudima da usavrše svoje fotografske vještine, no, što je vrlo važno, fotografije su također dovoljno visoke rezolucije da se s njima može nešto učiniti.

Ta mogućnost da se snime spontani trenuci može potaknuti kreativnost fotografa i istovremeno pružiti jedinstvenu fotografiju za gledatelja. Apsolutno je fantastično što fotografi koriste različite tehnike i filtere, no te jedinstvene fotografije, uz to što mogu zahtijevati nešto uređivanja, trebale bi same po sebi biti dovoljno kvalitetne da ne traže veće intervencije, odnosno biti što prirodnije.“

Popis 30 najčešće fotografiranih svjetskih znamenitosti:

Kopirati
Drag cursor here to close