Jabuka se širi

Otkrivena ''sljedeća velika stvar'' koju će predstaviti Apple

Sci-Tech / Flash | 21. 03. 2017. u 12:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već dugo vremena čitamo glasine o ''sljedećoj velikoj stvari'' koju priprema Apple, a posljednje informacije ''potvrdile'' su kako stotine inženjera ove kompanije trenutno radi na razvoju tehnologije proširene stvarnosti.

O ovoj tehnologiji više je puta govorio i šef kompanije Tim Cook, a njenu implementaciju možemo očekivati već na budućim modelima iPhonea (ove ili sljedeće godine).

Jedna od opcija koju bi ova tehnologija mogla omogućiti, prema novom izvještaju Bloomberga, jest mogućnost izolacije i pomicanja objekta na slikama, kao i postavljanje virtualnih objekata i efekata na fotografije, slično kao na npr. Snapchatu, a na Bloombergu pretpostavljaju kako će Apple koristiti tehnologiju izraelske kompanije PrimeSense koju su preuzeli još 2013. godine, piše Zimo.co.

Appleovi planovi vezani za proširenu stvarnost ne odnose se samo na iPhone, već i na jedan potpuno novi gadget – pametne naočale.

One bi se povezivale s iPhoneom i unutar njih korisnici bi dobivali obavijesti o e-mailovima, porukama s Facebooka, Twittera i slično, ali mogli bi vidjeti virtualne karte i upute za navigaciju.

Ipak, za razvoj takvih naočala, kao i pripadajućeg softvera i aplikacija koje će moći iskoristiti sve mogućnosti ovog gadgeta, vjerojatno će proći još neko vrijeme (možda čak i nekoliko godina).

Sigurno je kako Apple nije jedina kompanija koja će tijekom sljedećih godina uložiti velike resurse u razvoj ove tehnologije i pametnih naočala te u budućnosti možemo očekivati kako će većina velikih kompanija imati gadgete za proširenu i virtualnu stvarnost.

Kopirati
Drag cursor here to close