Opremanje

Osnovna škola u Tomislavgradu dobila telekomunikacijsku mrežnu opremu

Sci-Tech / Flash | 01. 08. 2017. u 09:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Ivana Mažuranića u Tomislavgradu dobila je vrijednu donaciju telekomunikacijske mrežne opreme.

Škola je dobila opremu zahvaljujući angažmanu Ivana Kovačevića koji je s općinskim načelnikom Ivanom Vukadinom stupio u kontakt kada je osmogodišnja škola odabrana za instaliranje vrijedne opreme.

Zajedno s nastavnicom informatike Marinom Livaja analizirane su potrebe škole i trenutna situacija, na osnovu čega je izrađeno tehničko rješenje, dizajn mreže i specifikacija potrebne opreme i alata.

Oprema je skupljena s više različitih strana, a u akciji je sudjelovalo više donatora, i to svatko na svoj način i svatko iz svoje domene djelovanja.

''Pasivnu mrežnu opremu organizirala je firma Supranet iz Zagreba, kompletnu opremu je iskonfiguriraro Anđelko Begić, a dio opreme dostavio Blažimir Kovačević. Veliki doprinos u isporuci imao je Ivica Milić, dok je Ivan Kovačević nabavio aktivnu mrežnu opremu i sve povezao u jednu zajedničku cjelinu'', kazali su iz Općine Tomislavgrad.

Oprema je iskonfigurirana i spremna za instalaciju i puštanje u rad, a sljedeći korak je izrada strukturnog kabliranja i instalacija opreme sukladno shemi spajanja, što će škola odraditi u suradnji s predstavnicima Općine.

Općina Tomislavgrad je zahvalila svima koji su sudjelovali na u vrijednoj donaciji i uloženom trudu.

Kopirati
Drag cursor here to close