Sudjelujte

OSCE objavljuje poziv za nominacije: Nagrada Max van der Stoel za 2014. godinu

Sci-Tech / Flash | 17. 02. 2014. u 11:49 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki komesar OSCE-a za nacionalne manjine, Astrid Thors, objavila je poziv za nominacije za nagradu Max van der Stoel.

Ova nagrada u iznosu od 50,000 eura dodjeljuje se za izvanredna i istaknuta postignuća na polju poboljšanja položaja nacionalnih manjina u državama članicama OSCE-a.

Iako nominacije formalno mogu podnijeti samo misije OSCE-a, institucije i izaslanstva država članica OSCE-a, Thors želi potaknuti druge zainteresirane osobe da podnesu imena pojedinaca, grupa ili institucija misijama OSCE-a, institucijama ili izaslanstvima, koje naknadno mogu odlučiti da nominiraju kandidate u svoje ime.

Nominacije se moraju podnijeti uredu Visokog komesara za nacionalne manjine do 1. travnja 2014. godine.

Mogu biti podnesene putem e-maila na [email protected] ili online putem, popunjavanjem nominacijskog obrasca na www.maxvanderstoelaward.com/nominate.

Molimo navedite ime kandidata, relevantne kontakt informacije i razlog nominacije (100 do 200 riječi).

Nagradu će uručiti nizozemski ministar vanjskih poslova, Frans Timmermans, na svečanosti dodjele nagrade koja će se održati u Hagu, 16. listopada 2014. godine.

Ustanovljena od strane ministarstva vanjskih poslova Nizozemske 2001. godine, nagrada Max van der Stoel se dodjeljuje u čast istaknutog nizozemskog državnika koji je bio prvi visoki komesar OSCE-a za nacionalne manjine, istovremeno ističući probleme koji se tiču nacionalnih manjina.

Kopirati
Drag cursor here to close