Osam posto djece u BiH napušta školovanje
Porazno
OBJAVA: Petak, 19. svibnja 2017. 11:49
IZVOR: Fena
AUTOR: R.I.
Osam posto djece u BiH napušta školovanje
0

Projekt je službeno počeo danas, a za početak će biti urađena analiza u nekoliko općina jer pouzdanih podataka šta je uzrok problema nema.

Osam posto djece u Bosni i Hercegovini napušta školovanje svake godine, a da trend napuštanja ne bi rastao Europska unija je izdvojila 360.000 eura za trogodišnji Projekt ''Bright4All'' jer su stava da je obrazovanje temeljno ljudsko pravo.

Projekt je službeno počeo danas, a za početak će biti urađena analiza u nekoliko općina jer pouzdanih podataka šta je uzrok problema nema.

Šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju u Delegaciji EU u BiH Massimo Mina u povodu početka projekta novinarima u Sarajevu je kazao da je EU posvećena nastavku promocije obrazovanja i društvenog uključivanja.

''Obrazovanje je osnovno sredstvo koje omogućava ekonomski razvoj i pomaže društveno marginaliziranoj djeci i odraslima da se izbave iz siromaštva i u potpunosti uključe u zajednice'', istaknuo je Mina.

Poručio je da svako dijete, bez izuzetka, ima pravo na kvalitetno i dostupno školovanje.

Rekao je da će projekt provoditi organizacije civilnog društva, predvođene organizacijom Save the children.

Direktorica te organizacije Andrea Žeravčić je navela kako će kroz projektne aktivnosti biti rađeno na otkrivanju razloga zašto djeca, posebno iz ranjivih skupina, napuštaju obrazovanje još u osnovnoj školi.

Projekt ''Bright4All'' EU finansira kroz Europski instrument za demokraciju i ljudska prava.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.