Tuzla Brain Week

Oko 200 natjecatelja sudjelovalo u obilježavanja Tjedna mozga

Sci-Tech / Flash | 17. 03. 2016. u 05:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzla Brain Week je projekt Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli ''MEDICUS'' koje se implementira od 14.03. do 20.03. u Tuzli, kao dio globalne kampanje obilježavanja Sedmice mozga u svijetu.

U srijedu je održana sportska manifestacija u Univerzitetskoj dvorani kao i gradskom stadionu ''Tušanj'' na kojoj je sudjelovalo oko 200 sudionika. Događaj je počeo u 8 sati natjecanjem pet košarkaških ekipa, a nastavljeno je nogometnim utakmicama na gradskom stadionu ''Tušanj'' i Univerzitetskoj dvorani.

Također, u 11 sati na Medicinskom fakultetu Tuzla upriličen je prijem predstavnika organizacija, sportskih timova i članova Specijalne olimpijade kod dekana Medicinskog fakulteta, prof.dr. Elmira Čičkušića.

Na prijemu su pristuvovali predstavnici UG "Majke hendikepirane djece" TK Tuzla, JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, Zavod "DRIN" Fojnica, JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Fondacija "Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju" Doboj, KSS "Bakovići" Fojnica, kao i  Zlatan Saračević jedan od najboljih sportaša Grada Tuzle.??

U podne je počela svečanost otvaranja Prijateljskog takmičenja specijalne olimpijade – TBW 2016 i svečanost dodjele medalja u Univerzitetskoj dvorani. Prisutnima su se pored koordinatora projekta, Irme Ramić i Bahrije Golubovića, obratili predsjednik Udruženja studenata Medicinskog fakulteta „MEDICUS“, Emir Bećirović, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. Elmir Čičkušić, Zlatan Saračević i pjevačica Olja Bajrami koji su posebno naglasili važnost organiziranja Specijalne olimpijade na ovakvim manifestacijama.??

Prisutni gosti su uživali u performansu Amile Bećirović, članice kluba Ritmičko-sportske gimnastike Sloboda, te Belme Huseinefendić, sudionice regionalnog natjecanja „Neki novi klinci“. Pored navedenih, manifestaciju je uveličala i Svetlana Tinjić, izbornica ženske gimnastičke reprezentacije BiH i najbolji trener grada Tuzle za 2015. godinu.

Tu su još, kao gosti, bili Sead Mulić, predstavnik Antidoping agencije Bosne i Hercegovne, Jasenko Elezović, generalni tajnik Radničkog sportskog društva Sloboda, te Mirsad Tinjić, predsjednik Gimnastičkog saveza BiH.

Surganizatori natjecanja su: Univerzitet u Tuzli, Medicinski fakultet Tuzla, Specijalna olimpijada BiH, Centar za sport UNTZ, Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, JU Gradski stadion Tušanj, Nogometni savez TK, Regionalni košarkaški savez Tuzla.??

U petak se na Trgu Slobode održavaju radionice na otvorenom, koje će biti pristupačne široj javnosti i one zainteresirane za tematiku neuroznanosti.

??''S početkom u 12 sati naš tim će aktivno pripremati radionice s aktivnostima prilagođenim za sve uzraste tako da se svi, od najmlađih do najstariji, možemo zajednički družiti i na interaktivan način realizirati planiranu tematsku jedinicu za ovu godinu, a to je ''mozak i odrastanje'', navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close