Održana javna tribina o suvremenim izazovima u knjižničnom okruženju
Filozofski fakultet
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 13:30
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K
Tribina knjižnočno okruženje5Tribina knjižnočno okruženje4Tribina knjižnočno okruženje3Tribina knjižnočno okruženje2Tribina knjižnočno okruženje
0
Tribina knjižnočno okruženje5
Tribina knjižnočno okruženje4
Tribina knjižnočno okruženje3
Tribina knjižnočno okruženje2
Tribina knjižnočno okruženje

Na Filozofskom fakultetu je, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, studentima, djelatnicima i posjetiteljima fakulteta od danas dostupna Mala slobodna knjižnica.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je javna tribina o temi „Suvremeni izazovi u knjižničnom okruženju“.

U pozdravnom govoru pročelnik Studija informacijskih znanosti doc. dr. Marko Odak je istaknuo kako bi knjižnica trebala postati informacijsko središte obrazovnog procesa. „Kako bismo to postigli, trebamo obrazovani kadar koji će moći donijeti te promjene, bez obrazovanih stručnjaka nema ni prilagodbe novim zadaćama“, zaključio je Odak.

Prof. dr. Senada Dizdar s Univerziteta u Sarajevu govorila je o promjeni knjižnične paradigme naglasivši kako su komunikacijsko informacijske tehnologije donijele promjene u svim sferama života pa tako i u obrazovanju. „Mi moramo svi biti svjesni da imamo nove generacije koje misle i rade drukčije. Folderi u knjižnicama se svakako moraju prilagoditi i promijeniti uz naravno tradicionalne fondove koji su tiskana građa“, istaknula je Dizdar.

O razvojnom putu školskih knjižnica u Republici Hrvatskoj govorila je doc. dr. Dinka Kovačević koja je istaknula kako se na temelju odrađenih istraživanja može zaključiti da su potrebne hitne intervencije u području osnovnog i srednjoškolskog knjižničarstva kako bi knjižnice u suvremenom obrazovanju mogle odgovoriti složenim zadaćama u svrhu razvijanja kritičkog razmišljanja i korištenja samih informacija.

Na Filozofskom fakultetu je, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, studentima, djelatnicima i posjetiteljima fakulteta od danas dostupna Mala slobodna knjižnica. „Mjesto je to razmjene knjiga, gdje svatko može uzeti knjigu i donijeti neku drugu knjigu, a cilj je povezati ljude čitanjem i druženjem, u našem slučaju studente, djelatnike i posjetitelje fakulteta“, kazala je asistentica Iva Bilić sa Studija informacijskih znanosti te dodala da se na ovaj način promiče kultura čitanja.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.