Tradicija

Održan susret Zajednice radioamatera Herceg Bosne

Sci-Tech / Flash | 10. 08. 2016. u 14:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Parku prirode Blidinje po 22. put održani susreti Zajednice Radioamatera Herceg Bosne. Skupu su nazočili brojni radioamateri koji su podijelili radost susreta.

Susreti su radioamaterska radost i prilika, to jest prigoda da se vide brojni prijatelji, posebno za one koji se već dugo godina nisu vidjeli, a redovno se čuju u eteru.

Radioamateri su posebnu ulogu odigrali tijekom Domovinskog rata, kada su često znali upadati u neprijateljske komunikacijske linije, te na taj način spašavati brojne živote i materijalna dobra.

Poseban značaj radioamatera je u humanitarnim aktivnostima i pokidanim linijama zato i jesu prva veza za krizna spašavanja-SOS.

Razgovarali su i o sustavu veza u izvanrednim situacijama i donijeli niz poticajni zaključaka za poboljšanje sustava veza u izvanrednim okolnostima.

Susreti se održani u Motelu Hajdučke Vrleti u subotu 6. kolovoza 2016. godine, od 19.00 sati. Za vrijeme susreta održan je Sked na R1-JN83SO-Čvrsnica kojom su prigodom dodijeljene QSL kartice za održanu UKV vezu.

Također su dodijeljene pohvalnice i priznanja. Održan je i niz veza preko KV-a s radioamaterima svijeta, pa je putem etera prenijeta radost susreta s Blidinja.

U nedjelju je održana sveta misa za sve preminule radioamatere u Župnoj crkvi Sv.Ilije u Masnoj Luci.

Na susretima je nazočilo oko 100 radioamatera, a pored članova ZRHB bili su radioamateri iz Zagreba, Splita, Makarske, Dubrovnika, Sarajeva, Lukavca, Tuzle, Orašja.

Susreti su događaj na koji radioamateri rado dolaze prema najavama tako  će biti i iduće godine, priopćeno je iz Organizacijskog odbora ZRHB Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close