Odabrani pobjednici foto natječaja ''Goran Terzić''
Banja Luka
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 8:15
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Memorijalni foto konkurs Goran Terzić
0

Memorijalni foto natječaj ''Goran Terzić'' pokrenuo je internet portal eTrafika.net prošle godine, sa ciljem da sačuva sjećanje na svog prijatelja i kolegu koji je preminuo u 57. godini života.

Nakon dugog zasjedanja, petočlani žiri ovogodišnjeg Memorijalnog foto natječaja ''Goran Terzić'' odabrao je 50 najboljih radova.

Na adresu organizatora natječaja, portala eTrafika.net, pristigla su 663 rada, od kojih je odabrano po 10 najboljih za svaku kategoriju - Događaj, Kultura i umjetnost, Ljudi mog grada, Mašta i Život.

Stručni žiri su Aleksandar Čavić, profesionalni fotograf, Samir Zahirović, profesionalni fotograf, Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Haris Čalkić, profesionalni fotograf i organizator Balkan Photo Award, te Vanja Stokić, glavna i odgovorna urednica portala eTrafika.net.

Odabrani radovi će tijekom svibnja biti izloženi u Banjaluci, a njih je snimilo 27 autora - Adi Kolasević, Alen Jehja, Armin Graca, Borislav Brezo, Borislav Zdrinja, Denis Ruvić, Dinko Hošić, Dragana Dušanić, Hasan Puškar, Inga Cvijanović, Ivan Živković, Jasmin Džaferagić, Jelena Medić, Jovan Vidaković, Luka Vranješ, Maja Prgomet, Milena Erceg, Miroslav Mišić, Nemanja Stanković, Nikola Tadić, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Šljivo Husein, Tajana Dedić Starović, Tea Jagodić, Vladimir Stojaković i Vojislav Ritan.

Natječaj i izložbu ne bi bilo moguće realizirati bez podrške kompanija Refot BH i Nikon, koje su osigurale fotoaparat Nikon D3300 za pobjednika natječaja, te kompanije LANACO, koja će pobjednike kategorija nagraditi tabletima. Informacije o datumu i mjestu održavanja izložbe će biti naknadno priopćeni, a nju pored natjecateljskih radova čini i 20 fotografija Gorana Terzića.

Memorijalni foto natječaj ''Goran Terzić'' pokrenuo je internet portal eTrafika.net prošle godine, sa ciljem da sačuva sjećanje na svog prijatelja i kolegu koji je preminuo u 57. godini života.

Kao diplomirani inženjer elektrotehnike, Terzić je radio u Elektroprenosu, kompaniji LANACO i svojoj firmi ''Terzo Computers'', a nakon odlaska u mirovinu vratio se velikoj ljubavi iz studentskih dana – fotografiji. Surađivao je sa više medija, od kojih se ističu eTrafika, Buka, Nezavisne novine i foto agencija Pixsell. Za svoj rad je primio nekoliko priznanja, od kojih je posljednje Grand Prix ''Stjepan Sekulić'' 2014. godine.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.