Za studente

Obuka za studente o poslovnim idejama

Sci-Tech / Flash | 06. 02. 2014. u 11:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt "Studentsko poduzetništvo", pod sloganom "Tvoj uspjeh počinje tvojom idejom", realizira se treću godinu zaredom od strane Centra za istraživanja i studije (GEA) Banja Luka, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Riječ je o projektu koji kroz seriju praktičnih radionica i vrijedne novčane nagrade iz nagradnog fonda od 36.000 američkih dolara pruža šansu studentima da njihove ideje zažive u praksi.

Studenti Sveučilišta u Mostaru će i ove godine imati mogućnost pojedinačno ili kao tim prijaviti svoju ideju za sudjelovanje u programu "Imam ideju", gdje će im biti pružena stručna podrška kroz praktičnu obuku kako bi što uspješnije pretočili svoje ideje u konkretne biznis planove.

Obuku će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani poduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva. Pored toga, svi polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju u školi za poslovne ideje, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici kandidirati svoje biznis planove za financiranje.

Za devet najperspektivnijih biznis planova iz Bosne i Hercegovine i ove godine će biti omogućeno po 4000 američkih dolara. Kao i prethodnih godina. Koncem godine će biti organiziran Poslovni forum mladih sa svrhom prezentacije pobjednika, razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja mladih s predstavnicima gospodarstva, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora, te međunarodnih organizacija.

Rok za prijave studentskih ideja je 09. ožujka 2014. godine, a škola poduzetništva za studente u Mostaru počinje u drugoj polovici toga mjeseca. Više informacija o načinu prijavljivanja i projektu "Studentsko poduzetništvo" može se pronaći na web stranici imamideju.ba, priopćeno je iz GEA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close