Objavljen Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj
njegovanje kulture
OBJAVA: Četvrtak, 18. svibnja 2017. 16:05
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Hrvatski jezik poziv
0

Objavljen Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./18.

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima, kao i poticanja povratka potomaka hrvatskih iseljenika, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 18. svibnja 2017. godine Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./2018, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije zadnje godine zaključno s danom objave Javnog poziva. Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr

Rok za slanje prijava je 19. lipnja 2017.

Javni poziv i svi pripadajući dokumenti objavljeni su također na engleskom i španjolskom jeziku.

Kako bi budućim polaznicima Programa učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj pomogli u prvim koracima tijekom boravka u domovini svojih predaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pripremio je i Vodič za stipendiste Programa učenja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj ( više na www.hrvatiizvanrh.hr ).

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.