Novitet u Adobe: Glasovni asistent za funkcije crop, share i reframe
Adobe research
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 10:57
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K
Novitet u Adobe: Glasovni asistent za funkcije crop, share i reframe
0

Video koji je objavljen na službenom Adobe YouTube kanalu demonstrira funkcije glasovnog asistenta za uređivanje fotografija. Funkcije "crop", "reframe" i "share" se odrađuju glasom, što je, nadaju se mnogi, tek početak nove priče u Adobe svijetu.

Glasovni asistenti odavno nisu nikakav novitet, dapače, već sada se može govoriti o svojevrsnom standardu.

Jer, našim pametnim telefonima, tabletima i računalima možemo upravljati glasom, Android i iOS imaju glasovne asistente, macOS i Windowsi također, a i sve više proizvođača aplikacija razmišlja o tome da umjetnu inteligenciju i prepoznavanje glasa implementira u svoja ionako fantastična softverska rješenja, piše Dnevnik.hr.

Jedan od takvih noviteta predstavila je i kompanija Adobe, koja se odavno pozicionirala na jedno od vodećih mjesta kada su u pitanju aplikativna rješenja za uređivanje multimedijskih sadržaja, a fotografija pogotovo. Iako je za sada riječ o konceptu, koji će se tek razvijati, zanimljivo je vidjeti kako se fotografije mogu uređivati glasom...

Video koji je objavljen na službenom Adobe YouTube kanalu demonstrira jednostavne funkcije glasovnog asistenta za uređivanje fotografija. Funkcije "crop", "reframe" i "share" u potpunosti se odrađuju glasom, što je, nadaju se mnogi, tek početak nove priče u Adobe svijetu.

"Ovo je prvi korak koji bi našu ideju za uređivanje fotografija glasom trebao razviti do sasvim nove razine. Hoće li naš asistent biti "pohranjen" unutar aplikativnog Adobe paketa na računalu ili će biti u "cloudu" za sada nije toliko važno, ali postavili smo si visoke ciljeve u ovom projektu, uvjereni smo da ćemo zajedno s našim korisnicima napraviti nešto sjajno", navode mediji jednu od objava iz Adobe Research odjela.

Kada će i hoće li uopće zaživjeti Adobe glasovni asistent ne zna se, ali stvari su se pokrenule...

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.