Novi 'spam' širi se Messengerom i WhatsAppom
.. od subote ujutro!
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 8:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Novi spam širi se Messengerom i WhatsAppom
0

Posljedica slanja i kopiranja ovakvih poruka nema, osim što možete biti vrlo dosadni i smiješni prijateljima koji će pomisliti kako nasjedate na svakakve gluposti.

Korisnici Facebook Messengera i WhatsApp-a opet su postali meta neželjenih poruka. U inbox korisnika stiže poruka sa sadržajem da ju treba proslijediti jer će, u suprotnom, ubuduće morati plaćati svaku poruku koju pošalju. Ako ne kopiraju sadržaj poruke, aplikacije će pretpostaviti da nisu redovni korisnici i počet će im naplaćivati svoje usluge.

Prevaranti od vas traže da poruku proslijedite na barem deset adresa ako želite da vam aplikacija i dalje bude besplatna, a jednu takvu poruku prenosimo u cijelosti:

"Facebook će se početi naplaćivati od subote ujutro. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj ćemo način vidjeti da ste aktivan korisnik i vaš će profil postati plav i ostati besplatan. Kako piše u današnjim novinama, poruka na Facebooku naplaćivat će se 0,01 $. Pošaljite ovu poruku 10 ljudi. U suprotnom će Facebook aktivirati naplatu poruka", stoji u poruci koja se širi među korisnicima.

Poruka je identična i za WhatsApp i u potpunosti je lažna jer ni Facebook ni WhatsApp neće početi naplaćivati svoje usluge, tj. slanje poruka.

Obje aplikacije i dalje će biti potpuno besplatne, budući da je Facebookov poslovni model takav da prikuplja podatke o korisnicima, koje zatim koristi kako bi oglašivačima naplatio reklamiranje.

Posljedica slanja i kopiranja ovakvih poruka nema, osim što možete biti vrlo dosadni i smiješni prijateljima koji će pomisliti kako nasjedate na svakakve gluposti. Ako ste već podlegli spamu i podijelili ovakvu poruku, ne brinite jer vam se neće ništa naplatiti, ali ste izgubili svoje dragocjeno vrijeme, kao i živce ljudi koji su na vrijeme shvatili da je riječ o spamu, prenosi Zimo.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.