Streaming videa

Netflix bilježi snažan rast dobiti i broja pretplatnika

Sci-Tech / Flash | 19. 01. 2017. u 21:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki servis za streaming videa Netflix objavio je financijske rezultate za posljednje tromjesečje prošle godine, i prema njima se čini da im posao cvjeta. Upravo su zaključili svoju prvu godinu u kojoj su dostupni u cijelom svijetu, a broj pretplatnika i dalje im raste.

U posljednjoj su godini dobili čak 19 milijuna novih korisnika, i dosegli ukupno 93,8 milijuna pretplatnika diljem svijeta – i to u kvartalu u kojem bilježe 10 godina od pokretanja streaming usluge, piše Bug.hr.

Prihod promatranog razdoblja porastao je za 41% u odnosu na isto razdoblje 2015. godine, i iznosio je 2,4 milijarde dolara za tri mjeseca, dok je dobit iznosila 67 milijuna dolara. Očekivanja su se kretala na razini od 56 milijuna, pa je ovako dobar rezultat iznenadio investitore i potaknuo rast cijene dionice Netflixa za oko 8%.

Netflix je globalnim širenjem došao do toga da im je gotovo polovica pretplatnika (47%) sada izvan SAD-a. U tekućem tromjesečju očekuju nastavak rasta broja korisnika za dodatnih 5,2 milijuna – 1,5 milijun unutar te 3,7 milijuna novih pretplatnika izvan SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close