Natjecanje u robotici za školarce ove godine će biti samo za djevojčice
'SPARKreatorice'
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 9:58
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Ma.M.
Natjecanje u robotici za školarce ove godine će biti samo za djevojčice
0

Upravo iz tog razloga SPARK je pokrenuo projekt pod nazivom SPARKreatorice, kroz koji radionice motiviraju djevojčice iz osnovnih škola da za svoju karijeru odaberu robotiku, automatiku ili programiranje.

Kroz prošlu školsku godinu i SPARKreators ligu (natjecanje u robotici za osnovnoškolce) došli smo do podataka koji kažu da je od 1589 prijavljenih sudionika u ligi bilo samo 459 djevojčica. Postavlja se pitanje zašto je samo 28,8% učenica zainteresirano za robotiku, automatiku i programiranje, iako su ova zanimanja danas najtraženija.

Upravo iz tog razloga SPARK je pokrenuo projekt pod nazivom SPARKreatorice, kroz koji radionice motiviraju djevojčice iz osnovnih škola da za svoju karijeru odaberu robotiku, automatiku ili programiranje. Uz veliku pomoć Američkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini donirat će se po 10 mBot edukacijskih robotića u 20 osnovnih škola, a prijave će biti otvorene 9. listupada 2017.

Nakon prijava, bit će odabrano 20 škola i donirati im spomenute edukacijske robotiće, te organizirati edukaciju nastavnika i učenica. Svoje znanje djevojčice će pokazati na školskim natjecanjima, te na finalnom natjecanju između svih škola, stoji u priopćenju.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.