Mostar

Natjecali se najbolji matematičari u HNŽ-u

Sci-Tech / Flash | 25. 03. 2017. u 12:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Osnovnoj školi Bijelo Polje u Mostaru održano je županijsko natjecanje iz Matematike za učenike 7., 8, 9. razreda osnovnih škola, te za  učenike od 1. do 4. razreda srednje škole HNŽ-a.

Natjecanje je održano u organizaciji Udruženja matematičara Algoritam i Pedagoškog zavoda Mostar.

Na ovom natjecanju sudjelovalo je 120 učenika iz 19 osnovnih škola i 88 učenika srednjih škola. Svoje predstavnike na ovom natjecanju su imale Gimnazija Mostar, Druga gimnazija Mostar, Srednja mašinsko-saobraćajna škola Mostar, Srednja Građevinska škola Mostar, Srednja medicinska škola Mostar, Karađoz-brgove Medrese Mostar, Srednja elektrotehničke škole Mostar, Koledž ujedinjenog svijeta Mostar, Srednja škole Konjic i Srednja škole Jablanica. 

Natjecanje je otvorio Šerif Bojičić iz Udruženja matematičara Algoritam.

''Svi koji ste došli da se natječete uložili ste dosta napora i truda i svjesni ste da su korijeni učenja gorki, ali i da su plodovi slatki. Zato vas pozivam da ostanete takvi i još bolji i na taj način gradite svoju budućnost i branite državu'', rekao je Bojičić.

Prisutnima su se obratile i direktorica OŠ Bijelo Polje Medina Čolakhodžić i direktorica Pedagoškog zavoda Mostar Sabaheta Bijedić.

Kopirati
Drag cursor here to close