Sveučilište u Mostaru

Natječaj za upis na doktorski studij Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 17. 03. 2016. u 09:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru objavio je natječaj za upis četvrte generacije studenata poslijediplomskog doktorskog studija iz pravnih znanosti. Završetkom studija stječe se akademski stupanj Doktor znanosti (dr.sc.), ekvivalent Ph.D., što je vrh vertikale i kruna akademskog obrazovanja.

''Cilj studija je priprema pravnih stručnjaka za primjenu prava Europske unije u Bosni i Hercegovini, povećanje razine kvalitete znanstveno-istraživačkog rada u polju pravnih znanosti te osposobljavanje za uspješno pravničko napredovanje u javnom i privatnom sektoru. Time će se ostvariti tri temeljna cilja misije Sveučilišta u Mostaru: obrazovanje, znanstveno-istraživački rad i razvitak zajednice. Jer, znanje je kapital koji nas cijeli život treba pratiti.'', poručila je dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dr. Vesna Kazazić.

Poslijediplomski doktorski studij traje šest semestara, a izvodi se na smjerovima:
- kazneno pravni
- povijesno pravni
- ustavno pravni
- međunarodno pravni
- građansko pravni i
- radno upravni.

Natječaj je otvoren 15 dana od dana objavljivanja (12.3.2016.) u dnevnom tisku i na web stranicama Sveučilišta u Mostaru i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Prijave se podnose poštom (preporučeno) ili osobno na adresu:Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru / Matice hrvatske bb / 88 000 Mostar; uz naznaku: Za Natječaj za poslijediplomski doktorski studij.

Upis četvrte generacije pristupnika poslijediplomskog doktorskog studija iz pravnih znanosti organizirat će se samo pod uvjetom da se za upis prijavi dovoljan broj kandidata, o čemu će odluku donijeti Znanstveno-nastavno vijeće Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close