Susret

Napredna bošnjačka omladina započela druženje u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 05. 08. 2017. u 15:41 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Fond "Bošnjaci" i Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u subotu 05. kolovoza započeo je skup edukacije i druženja stipendista fonda "Bošnjaci i Rijaseta IZ.

Alija Izetbegović bio je inicijator osnivanje fonda "Bošnjaci" nakon što je narod Kraljevine Saudijske Arabije prikupio 5 milijuna KM i predao ih prvom predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Znajući da je za jedan narod najbolje da obrazuje svoje mlade naraštaje, odlučio se na osnivanje Fonda koji će imati zadatak da pomaže djelatnosti obrazovanja, nauke, kulture, ekonomske, financijske i socijalne sigurnosti Bošnjaka.

Fond je utemeljen 1997. godine u okviru SDA BiH. Brojka preko 10.170 dodijeljenih stipendija dovoljno govori o opredijeljenosti Fonda za financiranje i poticanje obrazovanja Bošnjaka.

"Ovaj skup ima širi značaj od samog druženja i veliko nam je zadovoljstvo da je ova manifestacija upriličena u Mostaru, u Mostaru kao jednom važnom nacionalnom, važnom političkom i važnom kulturnom, važnom duhovnom centru Bošnjaka" , kazao je mostarski muftija Salem -ef. Dedović..

"Radujem se što fond "Bošnjaci" razvija jednu ideju snaženja bošnjačkoga duha i državotvornog duha. Nama je to ovdje u Hercegovini posebno važno i vidjet ćete to kroz posebne panele na ovom druženju s ljudima koji dobro poznaju prilike na ovom prostoru da raspoznate stvari i shvatite koliko je važno da se ovo događa na ovom prostoru, ovdje u Mostaru" dodao je mostarski muftija.

Tijekom susreta planirane su radne posjete najznačajnijim objektima i graditeljskim cjelinama raskošnog kulturno povijesnog nasljeđa u Hercegovini. Sudionici će imati priliku slušati predavanja o problemima u suvremenom svijetu s posebnim osvrtom na Bliski istok, aktualnoj društveno-političkoj situaciji u BiH s posebnim osvrtom na grad Mostar, o odnosu prema baštini, o ulozi i značaju nevladinog sektora u BiH.

O navedenim temama govorit će: Muhamed Jusić, savjetnik Reisu-l-uleme IZ-e u BiH za medije, Damir Sadović, odvjetnik i pravni ekspert, književnik dr. Ibrahim Kajan i Nedim Botić.

Kopirati
Drag cursor here to close