Media Meets Literacy

Najveća imena iz svijeta medijske pismenosti u Sarajevu

Sci-Tech / Svemir | 18. 09. 2017. u 19:58 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 21. do 22. rujna 2017. u Sarajevu se održava Druga konferencija Media Meets Literacy u organizaciji fondacije Evens, pod nazivom "Informiranje, dezinformacija, građanske kompetencije. Istraživanje izazova svijeta medija koji se brzo mijenja ".

Konferencija će okupiti više od 200 profesionalaca iz područja medija i informatičke pismenosti iz institucija, nevladinih organizacija, medija i akademskih institucija iz cijelog svijeta. Najzvučnija imena su svakako Renee Hobbs, američka profesorica i stručnjakinja na području medijske pismenosti, Evgeny Morozov, pisac i istraživač koji propituje povezanost tehnologije i demokratizacije i Megan Boler, profesorica na Sveučilištu u Torontu koja se bavi povezanošću medija i društvenih pokreta.

Suorganizatori konferencije su Mediacentar Sarajevo, Fondacija Konrad Adenauer i Europska komisija.

Pitanja vizije za budućnost medija i informatičke pismenosti i promocija dobrog novinarstva te razvoj novih tehnologija za očuvanje demokracije bit će teme sesija i inspirativnih prezentacija. Završno predavanje će održati profesor David Buckingham sa Sveučilišta Longborough. Na konferenciji će govoriti i: Martina Chapman (Mercury Insights); Marijana Matović (Univerzitet u Beogradu); Jordi Torrent (Savez civilizacija Ujedinjenih naroda); Aidan White (Mreža etičkog novinarstva), Nensi Blažević (Al Jazeera).

Konferenciji prethodi Propaganda Lab: Seminar o suvremenoj propagandi (19.-20. rujan 2017.) koji vodi Prof. Renee Hobbs sa Sveučilišta Rhode Island.

Pored networking aktivnosti, uključujući ceremoniju dodjele 5. Evens nagrade za medijsko obrazovanje, konferencija će omogućiti sudionicima da saznaju više o inicijativama u regiji i Europi koje se tiču informacija i medijskog obrazovanja.

Konferencija će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Dodatne sesije održavat će se u Kinu Meeting Point i Networksu.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju. Za više informacija, posjetite: www.mediameetsliteracy.eu.

Bljesak.info je medijski pokrovitelj Konferencije.

Kopirati
Drag cursor here to close