Najavljeno održavanje radionice za mlade fotografe u sklopu projekta State of the Union
Zijah Gafić
OBJAVA: Ponedjeljak, 2. studenog 2015. 11:46
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Zijah Gafić
0

U Sarajevu je najavljeno održavanje radionica za fotografiju namijenjena mladima iz Visokog i Kladnja u dobi od 18 do 25 godina

U sklopu State of the Union, novog projekta fotografa Zijaha Gafića u suradnji sa Pravo Ljudski, u Sarajevu će se 14. i 15. studenog održati radionica za fotografiju namijenjena mladima iz Visokog i Kladnja u dobi od 18 do 25 godina. 

Na radionicama, uz pomoć profesionalne i neprofesionalne foto tehnologije, ali i mobilnih telefona, te distributivne moći socijalnih medija, mladi ljudi će učiti prepoznati i vidjeti, birati, oblikovati i dijeliti priče iz vlastitog okruženja. Ovim #SOU stvara portret Bosne i Hercegovine koji oblikuju njeni građani i građanke.

State of the Union – petomjesečno fotografsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu 20 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma – služi kao zapis ljudskih sudbina i okruženja, izvan dnevno-političke razjedinjenosti. Ovim projektom, Gafić i Pravo Ljudski pozivaju na aktivno promatranje vlastitog okruženja, te se u sklopu State of the Union organiziraju radionice kroz koje se mladi zainteresirani za fotografiju mogu uključiti u ovaj pokret.

Radionica se održava za vrijeme trajanja 10. Pravo Ljudski Film Festivala te su, samim tim, mladi iz Visokog i Kladnja pozvani da prate program i aktivnosti Pravo Ljudski Film Festivala.

Radionica je otvorena za sve mlade ljude, od 18 do 25 godina, sa izraženim zanimanjem za fotografiju, koji dolaze iz Kladnja i Visokog . Potrebno je poslati CV ili kratku biografiju i motivacijsko pismo na apliciram@pravoljudski.org,  sa naznakom SoU_Sarajevo do 10. studnog, 2015. god.

Troškovi prijevoza, hrane i smještaja su pokriveni od strane organizatora.

Pratite Zijahovo putovanje na socijalnim medijima pod hashtagom #soubosnia, kao i na facebook i web stranicama Pravo Ljudski.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o #soubosnia, ili o procesu prijave na radionicu, slobodno se javite organizatorima na elma@pravoljudski.org.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.