Na Klinici za kardiokirurgiju KCUS urađen najefikasniji tretman srčane slabosti
CRT
OBJAVA: Petak, 11. kolovoza 2017. 17:19
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.S.
Na Klinici za kardiokirurgiju KCUS urađen najefikasniji tretman srčane slabosti
0

Kako je priopćeno iz KCUS-a, CRT uređaj kod pacijenata s kongestivnom srčanom slabošću značajno smanjuje smrtnost kao i razdoblje ležanja u bolnici

Na Klinici za kardiokirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo urađen je jedan od najefikasnijih vidova tretmana srčane slabosti, a riječ je o implantaciji uređaja za resinhronizacionu terapiju (CRT) koji je namijenjen pacijentima s oslabljenom snagom srca i kod kojih i pored terapije lijekovima nije postignut zadovoljavajući rezultat.

Kako je priopćeno iz KCUS-a, CRT uređaj kod pacijenata s kongestivnom srčanom slabošću značajno smanjuje smrtnost kao i razdoblje ležanja u bolnici.

Prema riječima v.d. šefa Klinike za kardiokirurgiju KCU Sarajevo Haruna Avdagića, primjenom te metode KCUS omogućava liječenje pacijentima iz Kantona Sarajevo i dokazuje status ustanove tercijarne razine liječenja, priopćeno je.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.