Profesor Atom

Mostarci na zabavan način učili o odgovornijoj upotrebi energije

Sci-Tech / Flash | 10. 08. 2017. u 11:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Veliki broj Mostaraca prisustvovao je edukativno-zabavnom druženju „Lajk za pametnu energiju”, na kojem su osim sjajne zabave i nagrada, usvajali korisna znanja o odgovornijoj upotrebi energije.

Druženje je imalo za cilj unaprijediti znanje i povećati javnu svijest o značaju energetske učinkovitosti, upotrebi obnovljivih izvora energije i očuvanju okoliša.

Profesor Atom, zaštitno lice kampanje „Lajk za pametnu energiju” predstavio je „Virtual Reality” – VR igricu, koja je omogućila posjetiteljima novo i nezaboravno iskustvo edukacije o energetskoj učinkovitosti, izvorima energije i uštedi.

Kampanja se realizira u sklopu projekta „Zeleni ekonomski razvoj”, koji ima za cilj stvoriti povoljne uslove za investicije u projekte energetske učinkovitosti, povećati broj „zelenih radnih mjesta“, te doprinijeti razvoju tržišta što vodi ka gospodarskom rastu i razvoju BiH.

”UNDP kroz projekat Zeleni ekonomski razvoj, u suradnji s partnerima projekta, već četvrtu godinu daje svoj doprinos dugoročnom ekonomsko-socijalnom razvoju i zaštiti okoliša. Kroz projektne aktivnosti koje realiziramo širom BiH nastojimo vlastima, ali i stanovništvu približiti značaj i koristi energetske učinkovitosti. Na ovaj način promovišemo pametna rješenja za racionalniju upotrebu energije u svakodnevnom životu, koji rezultiraju energetskim uštedama, smanjenjem zagađenja i boljem očuvanju okoliša”, izjavio je Siniša Rodić, rukovoditelj UNDP-vog projekta „Zeleni ekonomski razvoj”.

Projekt „Zeleni ekonomski razvoj” u BiH implemetira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), uz financijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskih ministarstava prostornog uređenja, kantonalnih ministarstava, te drugim partnerima.

Više informacija možete pronaći na web stranici www.ba.undp.org i na Facebook stranici www.facebook.com/Profesor.Atom.

Kopirati
Drag cursor here to close