Filozofski fakultet

Mostar: Predstavljena knjiga studenta politologije Augustina Zonjića

Sci-Tech / Flash | 08. 05. 2015. u 13:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u petak je održana promocija knjige ''Uvod u ljudska prava'' studenta politologije Augustina Zonjića.

Na promociji prisutnima se obratila recenzentica knjige Gordana Iličić, profesori Mile Lasić i Ivica Šarac, te predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Marin Čuljak.

Profesor Ivica Šarac je rekao kako je promocija Zonjićeve knjige kulturni događaj za akademsku zajednicu, rekavši i da se znanje može steći bez akademskih titula, ali ne može bez knjiga.

Knjiga ''Uvod u ljudska prava'' je podijeljena u pet cjelina, a sadrži i priloge poput Opće deklaracije o ljudskim pravima, međunarodne paktove o ljuskim pravima, te Povelju EU o temeljnim pravima.

''Knjiga je strukturirana u pet glavnih cjelina te šestu cjelinu, dodatak, koji je obogaćen važnim dokumentima koji predstavljaju izvore i uporišta za realizaciju ljudskih prava'', objasnila je recenzentica knjige.

Profesor Mile Lasić je rekao kako se ne događa često da jedan student napiše knjigu koju bi rado potpisao svaki profesor.

''To se dogodilo i mi smo zbog toga veoma sretni kao mladi studij politologije koji stasava na jedan prekrasan način'', rekao je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close