Mepas Mall

Mostarci među prvima uživali u dugoočekivanom Sony BRAVIA A1 OLED 4K HDR televizoru

Sci-Tech / Flash | 24. 05. 2017. u 17:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci su sinoć među prvima u BIH imali priliku uživati u promociji dugoočekivanog BRAVIA A1 OLED 4K HDR televizora, koja je održana u Mepas Mall-u u organizaciji Mepas Malla i Techno shopa.

Nova serija televizora nudi fantastičan kvalitet slike karakterističan za OLED ekrane, unaprijeđen Sony 4K HDR procesor X1 Extreme, pionirski zvučni sustav Acoustic Surface, kao i inovativni dizajn.

Koristeći prednosti OLED ekrana koji ne posjeduju pozadinsko osvjetljenje, inženjeri iz kompanije Sony razvili su novu tehnologiju za ozvučenje Acoustic Surface, koja omogućava emitiranje moćnog zvuka iz samog ekrana.

Zahvaljujući originalnom dizajnu, cijela površina ekrana prenosi bogat zvuk, pružajući jedinstvo slike i zvuka, pa djeluje kao da glasovi dolazi zaista od likova i dramatične eksplozije direktno sa ekrana. Konvencionalni LED televizori ne mogu postići ovakvu fuziju audio i video sadržaja, jer kod njih zvuk dolazi iz zvučnika sa donje ili bočnih strana.

"Sa više od osam milijuna samosvijetlećih piksela, OLED A1 televizori donose znatno obogaćeno vizuelno iskustvo sa prikazom bez zamućenja, širokim uglom gledanja, upečatljivim nijansama crne boje, bogatim i živopisnim koloritom, kao i dinamičnim kontrastom", pojasnili sui z kompanije Sony.

Inače, kompanija Sony je prva uvela OLED televizore na tržište 2007. godine, sa modelom XEL-1 od 11 inča koji je predstavljao izuzetno dostignuće za to vrijeme. Nastavljeno je sa proizvodnjom Sony OLED uređaja za profesionalno emitiranje i video produkciju sa širokom primjenom u montaži, dnevnim pregledima, kreiranju grafika i specijalnih efekata, kao i za televizijske i filmske produkcije.

Ovi uređaji osvojili su brojne nagrade. Naime, Sony Professional OLED Master monitori su „Oskarovci“ u oblasti znanosti i inženjeringa (Scientific and Engineering Academy Award), kao i dobitnici EMMY nagrade za izuzetnu inovaciju u oblasti inženjeringa (Technical Emmy Award for Outstanding Innovation in Engineering Development).

Zainteresiranim kupcima Sony BRAVIA A1 OLED 4K HDR televizor je dostupan u Tehno shopu u Mepas Mallu.

Kopirati
Drag cursor here to close