TP Intera

Mostar: Održana konferencija o projektu uspostavljanja Tehnološkog parka Intera

Sci-Tech / Flash | 31. 03. 2017. u 12:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija projekta "Intera TP – Technology and innovation centre Mostar", na kojoj je prikazano što je urađeno spomenutim projektom, održana je danas u Mostaru.

Projekt je rezultirao uspostavljanjem prvoga tehnološkoga parka u Mostaru koji je potaknuo razvoj mostarske startup scene, omogućio dodatno obrazovanje mladih i nezaposlenih ljudi. Spomenuti projekt financiralo je Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Tehnički direktor Intera Tehnološkog Parka (TP) Mladen Kostić kazao je u izjavi novinarima kako je suština projekta bila izgradnja Tehnološkog parka Intera kao inovacijskoga centra, kao pružatelja usluga, poslovne podrške za sve one koji razvijaju svoj posao bilo od početka bilo kao već postojeća tvrtka.

Prema njegovim riječima, projekt je iznimno uspješan iz dva razloga.

- Ne da smo ostvarili indikatore koje smo obećali donatoru, nego smo naučili puno toga što će nam vrijediti u idućim godinama - istaknuo je Kostić.

Glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina kazala je kako ovaj projekt za Mostar mnogo znači, te da će Grad i dalje podržavati Interu u svakom segmentu.

- Inetra svojim radom utječe na jednu povoljnu klimu što se tiče gospodarskih subjekata u Mostaru te što se tiče raznih vrsta inovacija i edukacija pogotovu studenata sa Sveučilišta i s Univerziteta. Ovdje mogu dobiti sve potrebne ideje kako osnovati tvrtku – istaknula je Komadina.

Inače, tijekom tri godine trajanja projekta, Intera Tehnološki park potpomogao je uspostavi 18 startupa u svojim prostorijama te još njih 15 putem procesa virtualne inkubacije, generirano je 115 novih radnih mjesta dok je pet domaćih poduzeća spojeno s inozemnim tvrtkama. Također, organizirano je više od 100 obuka koje je pohađalo više od 1000 osoba te su urađena četiri R&D projekta u suradnji s fakultetima i poduzećima.

Kopirati
Drag cursor here to close