Studentski forum

Mostar: Mladi 'zauzimaju' Parlament

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2017. u 10:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine se po treći put otvara prilika studentima iz Mostara da sudjeluju na Studentskom forumu Europskog parlamenta mladih. Forum, koji predstavlja simulaciju Parlamenta i donošenje zakona kroz 6 komiteta, na kojem će parlamentarci biti studenti sveučilišta iz Mostara, održat će se u periodu od 11. do 14. svibnja.

Aplikacije za sudjelovanje su otvorene do 5.5. i pozivaju se svi studenti da apliciraju na sljedećem linku.

Službeni jezik foruma će biti engleski, a sve dodatne informacije možete se obratiti koordinatoru Regionalnog ureda na sljedeći email: [email protected] i/ili koordinatoru za delegate Studentskog foruma na email: [email protected] .

Europski parlament mladih (EYP) je obrazovni program koji okuplja mlade ljude iz cijele Europe kako bi raspravljali o aktualnim temama kroz parlamentarne postavke. Uspostavljen je 1987. godine u Francuskoj, te je prisutan u 40 Europskih zemalja i organizira približno 600 događaja godišnje, te kroz njih na godišnjem nivou okuplja preko 35 000 mladih.

Misija Europskog parlamenta je podržati razvoj mladih ljudi u politički svjesne i odgovorne građane, te na taj način promovirati međukulturalno razumjevanje. EYP također olakšava mladim ljudima da uče i usavrše ključne profesionalne i socijalne vještine i to sve na engleskom jeziku.

Regionalni ured Europskog parlamenta mladih u Mostaru je počeo sa radom 2013. godine i od tada je organizirao tri regionalna i dva studentska foruma.

Kopirati
Drag cursor here to close