BEST Mostar

Mostar domaćin stručnog seminara ''Software or hardware!? What about both?''

Sci-Tech / Flash | 10. 04. 2017. u 07:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta 'Džemal Bijedić'- BEST Mostar organizira međunarodni stručni seminar ''Software or hardware!? What about both?'' koji će se održati u Mostaru od 21. do 30. travnja 2017.godine.

Sudjelovanje na seminaru je izuzetna prilika IT studentima širom Europe za unapređenje i izučavanje vještina u području njihove struke. Studenti će tijekom seminara imati priliku da grupnim radom na zadanom projektu nauče osnove vezane za najnoviji trend u IT svijetu, IoT(Internet of Things), koji nam omogućava povezivanje različitih uređaja i senzora, te lakše upravljanje njima.
Sudionici će u svom radu koristiti Arduino kao jedan od najčešće korištenih tehnologija za razvoj IoT aplikacija. Svoje zadatke će obavljati putem radionica, a sva znanja koja im budu potrebna za određenu radionicu će dobiti na predavanjima.

''Generalni akademski partner seminara je mlada IT kompanija ''Meta Software Solutions'', te vjerujemo da će ovo partnerstvo osigurati kvalitetan akademski dio'', poručili su iz organizacije Best.
Kako navode, tijekom 10 dana seminaru će nazočiti 10 studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić'' i 21 student iz različitih gradova Europe, od Madrida do Moskve. Samim tim ovaj događaj postaje idealna prilika za upoznavanje različitih kultura i predstavljanje Mostara u najboljem svjetlu.

Sudionike ne očekuje samo akademski dio, nego i kulturno-socijalni aspekt koji će ih upoznati s Mostarom i njegovom okolinom, ističu organizatori.

“Software or hardware!? What about both?” je četvrti po redu događaj ovog karaktera u pet godina postojanja BEST Mostara. Na ovaj način BEST Mostar želi da doprinese komplementarnom obrazovanju studenata i daljem razvoju njihove profesionalne karijere. BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 94 sveuličišta u 32 države Europe.

To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Kopirati
Drag cursor here to close