Informacijske usluge

Mostar dobiva Info point za mlade

Sci-Tech / Flash | 22. 05. 2015. u 15:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar otvorit će 26. svibnja Info point za mlade koji će omogućiti informacijske usluge mladima.

Info point bit će smješten u prostorijama LDA Mostar i bit će otvoren ponedjeljkom od 12 do 16 sati te četvrkom od 10 do 14 sati, a svakim radnim danom dostupni su na e-mail adresi: info [email protected] kao i na facebook stranici: Balkan regional platform for youth participation and dialogue.

Inače, Info point djeluje u okviru projekta "Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana", koji je inicirala Asocijacija agencija lokalne demokracije (ALDA), a lokalno ga implementiraju Agencije lokalne demokracije iz Mostara, Zavidovića, Prijedora (BiH), Subotice i Knjaževca (SRB), Nikšića (CG), Peći (Kosovo), te ALDA Makedonija kao pridruženi partner pod pokroviteljstvom Europske komisije.

Svrha projekta je doprinijeti strukturiranju regionalne tematske suradnje i koordinacije između OCD i javnih vlasti zemalja sudionica, u svrhu poboljšanja okruženja pogodnog za aktivizam i sudjelovanje mladih, posebice mladih iz podzastupljenih skupina.

"Info pointi za mlade će biti osnovani u svih 8 navedenih općina/gradova, sudionika projekta, koji će biti uvezani u regionalnu mrežu. Na taj način mladima će se omogućiti pristup informacijama kako o lokalnim tako i o regionalnim aktivnostima koje su im namijenjene, kao što su obrazovanje (formalno i neformalno), stipendije i programi EU od 2014.-2020., potom programi mobilnosti mladih, tj. volontiranja i aktivizma, tečajevi, radionice, studentski smještaji i mnogi drugi praktični savjeti", navodi se u priopćenju iz LDA Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close