Zatvoren MostiMUN

Mostar: 120 studenata iz Europe raspravljalo o svjetskim problemima

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2015. u 14:41 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Mostaru, u gradskoj Vijećnici upriličeno svečano zatvaranje sedme po redu međunarodne studentske konferencije modela UN-a, MostiMUN 2015.

Proteklih dana radilo se simulaciji rada Ujedinjenih naroda, te je Mostar i ove godine bio domaćini za 120 studenata koji su došli iz više od 20 zemalja Europe i svijeta kako bi sudjelovali na sjednicama.

Kao što je najavljeno, delegati su bili podijeljeni u pet vijeća: Vijeće sigurnosti, Vijeće za ljudska prava, G20, Afrička unija i Povijesno vijeće, čiji će rad pratiti predsjedatelj vijeća, kao i glavni tajnik.

Zadnjih dana u Mostaru studenti su raspravljali o temama: Mir i sigurnost u Somaliji, Islamska revolucija u Iranu, Maloljetnički brak, Jeruzalem i zaštita kulturnog naslijeđa, Ravnopravnost spolova i osnaživanje žena u arapskoj regiji, Ekonomske sankcije kao prikladno sredstvo za rješavanje sukoba i druge aktuelne teme.

Na zatvaranju konferencije svi delegati su dobili certifikat potpisan od strane UN-a, kao i cijeli organizacijski tim MOSTIMUN-a. Usjepšno je završen i ovaj MOSTIMUN, te je samim tim Mostar danas ispratio 120 mladih ljudi koji su još jednom otišli puni utisaka iz našeg grada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close