Mladi žele raditi

Mostar: 120 srednjoškolaca volontiralo za dobrobit društvene zajednice

Sci-Tech / Flash | 25. 05. 2017. u 11:44 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 120 srednjoškolaca danas je u Mostaru volontiralo za dobrobit svoje zajednice.

Naime, u sklopu projekta Volontiraj kreditiraj 2017. i obilježavanja jubilarnog 10. socijalnog dana u BiH, koji se u Mostaru održava devetu godinu za redom; učenici srednjih škola grada Mostara koje su prijavljene u projekt zamijenili su školsku klupu s radnim mjestom.

''Učenici su se odazvali na poslove koje je u Mostaru ponudilo 40 poslodavaca, a današnja dnevnica učenika bit će uplaćena na poseban žiro račun, s kojeg će se financirati projekti škola koje su sudjelovale. Svi projekti na jesen će se natjecati u Sarajevu u sklopu drugog dijela projekta Sajma kreditiranja, a na ovaj način mladi svojim kreativnostima doprinose našoj zajednici za dobrobit svih'', rekla je Sabina Memić u ime Grada Mostara.

Inače, kako je Memić pojasnila bilo je puno više učenika koji su željeli raditi, ali zbog malog broja radnih mjesta sudjelovalo ih je samo 120.

''Oko 40 društveno odgovornih i osviještenih poslodavaca koji su prepoznali važnost projekta i sudjelovanja u zajednici radili su s nama na projektu, a ovu priliku iskoristila bih da zamolim sve poslodavce da se priključe u projekt, ili ako ništa informiraju o važnosti projekta, jer djeci taj dan rada znači puno. Tom malom gestom i dnevnicom podržavaju našu djecu i našu budućnost, jer bez njih nema budućnosti'', kaže Memić.

Memić je naglasilla kako ove godine u projektu sudjeluje 70 gradova preko 200 srednjih škola iz BiH, a iz Mostara je kroz sve ove godine sudjelovalo oko 1000 srednjoškolaca, što znači da su doprinijeli oko 20.000 KM.

''Izuzetno sam zadovoljna i zahvaljujem se svima koji su sudjelovali, nadam se da će iduće godine biti puno više sudionika koji će doprinijeti svojoj zajednici'', kaže Memić

Kopirati
Drag cursor here to close