Program Y

Mladi trebaju preferirati zdravi životni stil bez nasilja

Sci-Tech / Flash | 30. 03. 2017. u 17:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u četvrtak otvorena konferencija "Program Y – Mladi - Inovativni pristupi u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova kod mladića i djevojaka".

Svrha konferencije je promocija novog obrazovnog programa prevencije nasilja i promocije zdravih životnih stilova. Međunarodni i domaći stručnjaci podijelili su dosadašnje iskustvo i znanja iz tog područja.

''Cilj je stvarati svijet kvalitete u koji ćemo smještati dobre odnose, pozitivne odnose i čini se da nam to dobro ide u suradnji s organizacijama mladih'', rekla je Emina Jusufbegović, stručna savjetnica za srednje obrazovanje. Jusufbegović je rekla kako zajedno s mladima rade na akcijskim planovima za prevenciju nasilja.

Organizatori konferencije u Mostaru su CARE International Balkans, u suradnji s lokalnim nevladinim organizacijama uz podršku Vlade Švicarske.

Švicarska ima dugu tradiciju podrške obuhvatnog obrazovanja na temu zdravlja, odnosa među spolovima i seksualnog zdravlja u srednjim školama, priopćili su organizatori.

Program prevencije nasilja akreditiran je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), a odobren je i za uporabu u srednjim školama u Republici Srpskoj, u sarajevskoj županiji, kao i u Srednjobosanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close