Mladi i dalje bježe s Facebooka
Trend odlaska
OBJAVA: Utorak, 22. kolovoza 2017. 14:56
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Mladi i dalje bježe s Facebooka
0

Među mlađima od 24 godine Facebook je i dalje sve manje popularan, a korisnici bježe na Snapchat i, opet Facebookov, Instagram.

Otkako su na popularnosti počele dobivati mlađe društvene mreže poput Instagrama i Snapchata, Facebook bilježi pad broja korisnika mlađe životne dobi.

Ovaj trend i dalje nije zaustavljen, pa novi podaci istraživačke kuće eMarketer pokazuju kako upravo Instagram i Snapchat bilježe snažan rast broja korisnika.

Najveći broj korisnika koji stiže na te dvije mreže u dobi su do 24 godine, a ista dobna skupina, primijećeno je, napušta Facebook.

Iako će on, kao najveća društvena mreža na svijetu, ove godine imati oko 2,4% korisnika više nego lani, u demografskoj skupini do 24 godine njihov će se broj smanjiti, javlja Bug.hr.

U konačnici će oko 14,5 milijuna najmlađih korisnika (12-17 godina) biti na Facebooku, dok će u istoj skupini njih 15,8 milijuna koristiti Snapchat.

Slična situacija u kojoj ima više snappera nego fejsera ponovit će se i u dobnoj skupini od 18 do 24 godina starosti (24,4 naspram 23,5 milijuna).

No, u Facebooku ne bi trebali imati razloga za zabrinutost jer njihova druga društvena mreža, Instagram, nastavlja privlačiti dio mladih kojima dosadi Facebook.

Na Instagramu će ove godine biti dodatnih 22,1 milijuna korisnika u dobi od 18 do 24 godine, uz godišnji rast od preko 25%.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.