Microsoft predstavio Windows Phone 8
Windows Phone 8
OBJAVA: Ponedjeljak, 5. studenog 2012. 14:30
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Microsoft predstavio Windows Phone 8
0

Registracija na Windows Phone Dev Center košta 99 američkih dolara te daje mogućnost otključavanja do 3 Windows Phone uređaja za potrebe lokalnog testiranja aplikacija

Uređaji sa Windows Phone 8 operativnim sustavom predstavljaju najosobnije pametne telefone koje ste do sada imali prilike upoznali. Unikatno sučelje je doživjelo brojna poboljšanja pa se tako dimenzije dinamičnih pločica (eng. Live Tiles) od sada mogu mijenjati od strane korisnika kako bi se sučelje telefona, u kombinaciji sa 20 dostupnih boja, prilagodio svakom korisniku ponaosob. Želite u prvi plan staviti vaše prijatelje, socijalne mreže ili fotografije? Windows Phone 8 vam to omogućava.

Među novostima koje donosi Windows Phone 8 je i podrška za Kid's Corner, koji korisnicima omogućava da kreiraju poseban ekran sa aplikacijama, igrama, glazbom i videom, kojima će moći pristupiti djeca, što znači da se više ne morate brinuti da li će vaša djeca pobrisati vaše poruke ili promijeniti određene postavke dok se igraju sa vašim uređajem.

Tu je i Rooms podrška koja vam omogućava da sadržaje dijelite sa odabranim grupama ljudi koji imaju Windows Phone 8 uređaje, odnosno razmjenjujete poruke ili fotografije, što predstavlja efikasan način kako da stupite u kontakt sa ljudima koje vi izaberete. Pored nabrojanog, Windows Phone 8 donosi još veliki broj novosti kao što su NFC podrška, napredni Internet Explorer 10, nove mape za navigaciju, bežično dijeljenje datoteka među različitim uređajima, SkyDrive poboljšanja, napredne opcije za upravljanje uređajima koji će cijeniti poslovni korisnici itd.

Više informacija o novostima koje donosi Windows Phone 8, kao i najavljenim Windows Phone 8 uređajima, možete pronaći na Windows Phone Blogu.

Microsoft je objavio i dostupnost Windows Phone SDK 8.0, skupa besplatnih alata za razvoj Windows Phone aplikacija, koji pored Visual Studio alata, uključuje i moćne emulatore kroz koje je moguće izvršiti kvalitetno testiranje aplikacija čak i bez upotrebe odgovarajućeg telefona.

Alati za razvoj Windows Phone aplikacija se mogu preuzeti ovdje.

Neposredno prije predstavljanja Windows Phone 8 platforme, Microsoft je omogućio i programerima iz Bosne i Hercegovine da izvrše direktnu registraciju odgovarajućeg Dev Center računa, koji omogućava objavu besplatnih Windows Phone aplikacija na Windows Store. Registracija na Windows Phone Dev Center košta 99 američkih dolara te daje mogućnost otključavanja do 3 Windows Phone uređaja za potrebe lokalnog testiranja aplikacija, a ukoliko se odlučite na taj korak, do 7. studenog to možete učiniti po promotivnoj cijeni od svega 8 dolara. Studenti u Bosni i Hercegovini na fakultetima koji imaju aktivnu DreamSpark pretplatu, mogu aktivirati Windows Phone Dev Center račun besplatno.

Vrijedi spomenuti i da će se prvi Windows Phone 8 uređaji uskoro pojaviti na bh. tržištu u maloprodaji, odnosno ponudi lokalnih telekom operatera.