Microsoft podsjeća korisnike da je prestanak podrške za Windows XP planiran za travanj 2014. godine
Microsoft
OBJAVA: Srijeda, 10. travnja 2013. 15:05
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Microsoft podsjeća korisnike da je prestanak podrške za Windows XP planiran za travanj 2014. godine
0

Microsoft podsjeća sve Windows XP korisnike da je prestanak podrške za ovaj operativni sustav najavljen za travanj 2014. godine

Microsoft podsjeća sve Windows XP korisnike da je prestanak podrške za ovaj operativni sustav najavljen za travanj 2014. godine, kako bi na vrijeme planirali prelazak na suvremenije Windows operativne sustave i na taj način sigurno i nesmetano nastavili sa svojim poslovanjem .

Tehnologija se značajno promijenila u posljednjih deset godina. Stolna računala su sada samo jedan od uređaja, zajedno sa laptopima, tabletima, all-in-one računalima… CD-ovi na kojima smo čuvali podatke su zamijenjeni cloud uslugama za arhiviranje, kao što je SkyDrive, a pristup informacijama se nudi na svakom koraku, što je nekad bilo ograničeno samo na određene, uglavnom gospodarske subjekte. Ova evolucija je postala svakodnevnica, a Windows 8 je upravo proizvod koji odražava sve ove trendove.

Kako je datum prestanka podrške za Windows XP sve bliži, tako je podrška za softver i aplikacije koje pokreće Windows XP sve skuplja. Ovo se pogotovo odnosi na neovisne proizvođače softvera i aplikacija koji sve manje uzimaju u obzir Windows XP kada razvijaju svoje nove proizvode. Upravo ovo je jedan od razloga zašto analitičari poput IDC-a smatraju da će podrška za Windows XP biti skuplja ukoliko se korisnici sporije odlučuju da pređu na Windows 7 ili Windows 8.

Veliki broj kompanija, kao što su Emirates Airlines ili Toyota Racing Development, su prešle sa Windows XP na Windows 7, a sada trenutno rade na prelasku na Windows 8, jer upravo taj proizvod im daje mogućnost da odgovore na izazove suvremenog poslovanja.

Ako niste sigurni koje je ispravno rješenje za vas, Microsoft vas poziva da posjetite www.Get2Modern.com i saznate više o dostupnim resursima koji vam mogu pomoći da donesete ispravnu odluku za vas i vaš posao.