Pale i dionice

Microsoft podbacio u prodaji Surface uređaja

Sci-Tech / Flash | 29. 04. 2017. u 12:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Microsoft u prvom tromjesečju ove godine ostvario prihode od 23,56 milijardi dolara, što je 6% veće nego u istom razdoblju prošle godine, prihodi od prodaje Surface tableta i laptopa pali su za 26% na godišnjoj razini.

U izvještaju koji je Microsoft objavio u četvrtak, navedeno je kako je čista dobit kompanije porasla u proteklom kvartalu gotovo 28%, na 4,8 milijardi dolara.

Pad prodaje Surface uređaja posljedica je pojačane konkurencije popularnih high-end kompjutora, a zbog pada prodaje, pale su i dionice Microsofta za oko 0,6%, javlja Bug.hr.

Na godišnjoj razini, prihodi u Microsoftovom odjelu osobnog računarstva, koji uključuje Windows softver, Xbox konzole za igranje, online oglašavanje i Surface uređaje, pali su za 7,4% na godišnjoj razini.

S druge strane, prihodi Microsoftovog cloud poslovanja (poput Windows Servera i platforme Azure) porasli su za 11% na godišnjoj razini, točnije na 6,76 milijardi dolara. Samo od Azurea prihodi su porasli čak 93%.

Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella lagano preusmjerava tvrtku sa softverskog poslovanja na cloud usluge i mobilne aplikacije, a upravo je on zaslužan za dogovor o kupnji društvene mreže LinkedIn za 26 milijardi dolara, što je bilo najveće preuzimanje u povijesti Microsofta.

Kopirati
Drag cursor here to close