IT kampovi

Microsoft BiH domaćin događaja - ''Private cloud'' IT kampa u Mostaru

Sci-Tech / Internet | 13. 04. 2012. u 22:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom travnja 2012. godine, kao podrška IT transformaciji prema “oblaku” (Cloud), Microsoft BiH je pokrenuo IT kampove, serijal personaliziranih edukacijskih događaja fokusiranih na obuku IT profesionalaca na Microsoft Cloud tehnologijama.

Tako su 03. 04.2012. na sudjelovanje pozvani IT profesionalci gdje su iz prve ruke u kampu mogli saznati sve o temi implementacije privatnog “cloud-a”.

Interaktivni format edukacije između Microsoft stručnjaka i kolega iz IT industrije je ponudio učesnicima praktično iskustvo iz odabranih tehnologija. Kako je broj mjesta ovom prilikom bio ograničen u odnosu na interesiranje, svi ostali zainteresirani IT profesionalci se savjetuju da provjere raspored dešavanja budućih kampova koji će se nalaziti na www.microsoft.com/bih.

“IT kamp nudi IT profesionalcima odličnu priliku da usavrše svoje znanje i nauče o najnovijim “cloud” tehnologijama, te razmjene znanje sa svojim kolegama. Ovo iskustvo je veoma značajno i za nas iz Microsoft-a jer imamo priliku da podijelimo iskustvo i znanje sa lokalnim IT stručnjacima o načinima rukovođenja Microsoft Private Cloud-a“, izjavio je Damien Caro, jedan od predavača i predstavnik Microsoft CEE koji slične kampove organizuje širom Evrope.

Najnovija istraživanja analitičke kompanije IDC pokazuje da će javne i privatne IT “cloud” usluge otvoriti skoro 14 milijuna radnih mjesta u svijetu u periodu od 2012. do 2015. dok procjena za Središnju i Istočnu Europu predviđa rast između 158% - 168% u istom periodu.

Kako bi uspio da odgovori na rastuću potražnju, Microsoft je posvećen širenju znanja među IT profesionalcima o najnovijim tehnologijama kako uz pomoć organizacije IT kampova tako i online edukacije.

Resursi za privatne korisnike “cloud-a” suna raspolaganju besplatno na Microsoft Virtualnoj Akademiji (MVA – Microsoft Virtual Academy), veoma jednostavnom za korištenje edukacijskom portalu (www.microsoftvirtualacademy.com).

IT profesionalci na ovom portalu imaju pristup materijalima koji istražuju cloud tehnologiju i besplatnim evalucijskim modulima. MVA student/IT stručnjaci koji sudjeluju u treninzima dobivaju poene za svaki modul koji završe i priznanje koje im pomaže da napreduju ka lokalnom ili globalnom MVA vrhu.

Microsoft također nudi besplatne verzije za evaluaciju svih potrebnih proizvoda, a ove verzije se nalaze na sljedećem linku: http://technet.microsoft.com/evalcenter/default.aspx.

Dodatne informacije o Microsoft“cloud”ponudi:www.microsoft.com/presspass/presskits/cloud/.

Kopirati
Drag cursor here to close