N1

Merlić, Ćosić, Zukić na balkanskom CNN-u

Sci-Tech / Flash | 13. 01. 2014. u 14:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

N1, prvi regionalni cjelodnevni informativni kanal nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, imenovao je Amira Zukića direktorom programa za Bosnu i Hercegovinu.

N1 je namijenjen publici od skoro 20 milijuna ljudi širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a s emitiranjem će krenuti u prvoj polovici 2014. godine.

Uređivanje programa iz Sarajeva će voditi Amir Zukić, dosadašnji glavni urednik Regionalne direkcije agencije Anadolija za Balkan.

Zukić je u novinarstvu već 19 godina tijekom kojih je radio kao reporter, urednik i direktor na radiju i televiziji, kao i u tiskanim medijima, navodi agencija Fena.

Bio je glavni urednik Informativnog programa Javnog radiotelevizijskog servisa BiH (BHT1) i direktor programa Televizije Sarajevo (TVSA). Zukić je također uređivao i vodio popularni politički magazin “Javna tajna” u tijekom svog rada na BHT1. Od 1998. do 2004. bio je reporter i urednik Radija Slobodna Europa, radeći u dopisništvu u Sarajevu i centrali u Pragu.

Također je pisao kao politički analitičar za magazin BH Dani i kao kolumnist njemačkog lista Berliner Tageszeitung.

''Kanal N1 će emitirati vijesti vrhunskog kvaliteta na bazi najviših profesionalnih standarda, pomoću najmodernije tehničke opreme, uz cjelodnevno izvještavanje o događajima'', rekao je Zukić.

Objavljena su i imena direktora programa za Hrvatsku i Srbiju. To su Dubravko Merlić, bivši direktor vijesti i aktualnih programa na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u Zagrebu, i Jugoslav Ćosić, urednik i voditelj sa televizije B92 u Beogradu.

Glavni financijski investitor iza N1 projekta je United Group, vodeća "pay TV" platforma u jugoistočnoj Europi, koja obuhvaća i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regiji jugoistočne Europe.

U listopadu 2013. godine, svjetski vodeći investicijski fond KKR sa sjedištem u New Yorku preuzeo je United Group, što predstavlja prvu izravnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close