Mostar

Međunarodni simpozij iz urologije okupio eminentne stručnjake

Sci-Tech / Flash | 01. 07. 2016. u 19:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas i sutra održava se Međunarodni znanstveno - stručni simpozij iz urologije, uroonkologije, urologije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i patronaži, koji je okupio oko pedesetak stručnjaka iz te oblasti, potvrđeno je na konferenciji za novinare upriličenoj tim povodom.

Organizatori simpozija su Grad Mostar i Pescara (Italija), u suorganizaciji sa Klinikom za urologiju SKB-a Mostar i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

Dobrodošlicu gostima iz Pescare poželio je gradonačelnik Mostar Ljubo Bešlić, koji je istakao kako mu je drago što su se odazvali pozivu, dodavši kako su Italijani u ovoj oblasti dosta poznati u svijetu te da je transfer znanja jako važan za sve ljude i s jedne i s druge strane Jadranskog mora.

''Cilj nam je napraviti most suradnje i na taj način donijeti neke nove stvari u Grad Mostar, Medicinski fakultet i mostarsku Sveučilišnu kliničku bolnicu, ali ne samo to, nego i pozvati i druge urologe iz BiH i ove regije da razmjenu svoja znanja'', naglasio je Bešlić.

Poručio je kako se nada da će ova posjeta izazvati i neke druge strukture iz zdravstvenih oblasti iz Republike Italije te da će uspjeh ovog simpozija doprinijeti daljnjoj suradnji.

Predstojnik Klinike za urologiju iz Pescare Giuseppe Di Giovacchino kazao je kako je počašćen pozivom te da je ovaj događaj mnogo publiciran u Italiji.

''Izaći ćemo obogaćeni iz ove priče povezane između dvije obale'', kazao je Giuseppe Di Giovacchino.

Predsjednik Urološke asocijacije Italije Michele Gallucci rekao je kako je uvjeren da je povezanost prvi stupanj rasta na području urologije te da smatra kako će razmjena iskustava donijeti nešto novo i više.

Predstojnik Klinike za urologiju SKB-a Mostar Davor Tomić naglasio je kako će na seminaru biti riječi o svemu onome što je aktuelno u današnjoj modernoj urologiji, pa čak i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i onkologiji, kao suportu svih ostalih medicinskih službi vezanih direktno za kliničke discipline.

''Očekujem jednu produktivnu razmjenu znanja, početak nekog novog prijateljstva i suradnje i možda da ovakvi susreti postanu jedna tradicija'', poručio je Tomić.

Kopirati
Drag cursor here to close