Direktorica Yahoo-a

Marissa Mayer si osigurala izdašnu otpremninu

Sci-Tech / Flash | 14. 03. 2017. u 12:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marissa Mayer, još uvijek glavna izvršna direktorica posrnulog diva Yahoo, vrlo vjerojatno će napustiti to radno mjesto čim se dovrši proces transformacije i prodaje dijela kompanije Verizonu.

U narednim tjednima prodaja internetskog biznisa trebala bi biti zaključena, a ostatak Yahooa preimenovat će se u Altaba, te će figurirati kao holding kompanija s nemalim udjelom u Alibabi.

Ako nakon dovršetka ovog procesa Mayerova bude otpuštena, doznaje se iz dokumenata koje je Yahoo predao Komisiji za vrijednosne papire, kao dar za rastanak, dobit će otpremninu veću od 23 milijuna dolara (točnije, 23.011.325 USD), javlja Bug.hr.

Od toga će joj 3 milijuna biti isplaćeno u gotovini, a ostatak u dionicama i drugim oblicima financijske imovine.

No, mediji ne isključuju mogućnost da Verizon Marissi Mayer ponudi neko drugo radno mjesto unutar kompanije i tako izbjegne plaćanje spomenutog iznosa.

S druge strane, njezin nasljednik na mjestu CEO-a Yahooa, Thomas McInerney, za taj će posao dobivati dvostruko veću plaću nego što ju je ona primala. McInerney će zarađivati 2 milijuna dolara osnovne plaće godišnje, uz 3 milijuna bonusa.

Kopirati
Drag cursor here to close