Ljetna škola Arduina: Srednjoškolci iz Hercegovine puni kreativnih ideja
CTK
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 18:15
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Arduino CTKArduino CTKArduino CTKArduino CTKArduino CTKArduino CTKArduino CTKArduino CTK
0
Arduino CTK
Arduino CTK
Arduino CTK
Arduino CTK
Arduino CTK
Arduino CTK
Arduino CTK
Arduino CTK

Nevjerojatan uspjeh Ljetne škole Arduina Centra za tehničku kulturu Mostar

Proteklog vikenda održana je druga Ljetna škola Arduina u sklopu projekta Budućnost mogućega razvijena BIH.

Na odličnom vremenu uz lagani povjetarac u poslovnom ambijentu Intera Tehnološkog parka prijatelji Centra za tehničku kulturu Mostar – mladi momci iz Zagreba koji svoje slobodno vrijeme koriste za dobre stvari, povoljne za razvoj Hercegovine održali su program kojim se Centar za tehničku kulturu ponosi već drugu godinu.

Program je mlade učenike okupio na jednom mjestu, gdje su podijeljeni u timove učili o osnovama ekektrotehnike i programiranja te su se upoznali s Arduinom.

''Kvalitetan program pokazao je još jednom kako naši mladi učenici iz srednjih škola područja Hercegovine uistinu imaju kreativne ideje kojima mogu doprinositi razvoju i stvaranju novih proizvodnih mogućnosti. Pet timova izradilo je pet različitih projekata kojima konkretno mogu olakšati mnoge poslove s kojima se svakodnevno susrećemo'', napisali su iz Centra za tehničku kulturu.

Timovi su izrađivali: upravljanje sustavima za rashlađivanje proizvoda, otvaranjem i zatvaranjem garažnih vrata, sustavom pomoći gluhonjemim osobama pri kretanju – vizualni alarmi, pametna farma - mogućnost pametnog upravljanja na farmama, alarmni sustavi za automobile. Nevjerojatna količina entuzijazma mentora koji su upravljali svojim timovima rezultirala je konkretnim kreativnim idejama koje su učenici predlagali.

''Sinergija znanja, kreativnosti, želje i iskustva još jednom je potvrdila svoj uspijeh.
Centar za tehničku kulturu zahvaljuje se svim mentorima i učenicima što su nas još jednom učinili ponosnima'', navode iz Centra.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.