Fenomenalan uređaj

LG G3 na samom vrhu!

Sci-Tech / Flash | 15. 10. 2014. u 07:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LG G3 ima dijagonalu ekrana od 5,5 inča i QHD rezoluciju 2560x1440 piksela, nudi nevjerovatnu gustinu piksela po inču od čak od 534 ppi, uz osvjetljenje od 477 cd/m2, čime je i na ovom polju daleko pretekao svu konkurenciju.

Ekran uređaja pokriven je Gorilla Glass 3 IPS tehnologijom u kombinaciji s LCD kapacitivnošću i dobro reaguje na dodir. LG G3 je smartfon izuzetno dobre ergonomije, što znači da dobro leži u ruci i pored svojih 146 milimetara dužine, 74 mm širine i debljine od 8,9 mm.

Operativni sistem ovog modela je najnovija verzija Androida 4.4.2 obogaćena LG-jevim korisničkim interfejsom, koji dizajnerski nudi inovativna vizuelna rješenja, kao što su ovalni oblici za ikone, uz  mogućnost promjene izglada ikona, naime potrebno je samo nakratko zadržati ikonu na ekranu i pojaviće se ikona kista pomoću koje se personalizuje odabrana ikona. 

Trenutno najjači čipset na tržištu Qualcommov Snapdragon 801 sadrži četverojezgreni procesor Krait 400  radnog takta od čak 2,5 GHz. LG G3 dolazi  sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, proširive microSD karticama kapaciteta do čak 128 GB.

Jedan od jačih elemenata na LG-ju G3 jeste baterija kapaciteta 3000 mAh, koja semože mijenjati bez odlaska u servis, a u praksi osigurava jedan i po dan intenzivnog korišćenja, a ukoliko se koristi s manje notifikacija, može izdržati i do dva dana. Klasičnim punjačem baterija se može napuniti za nešto više od dva sata.

Prednja kamera ima 2,1 megapiksela, ali snima video u full HD rezoluciji. Niko od korisnika koji su imali priliku isprobati ovaj uređaj nije ostao ravnodušan na potpuno novi način pokretanja prednje kamere putem geste sa skupljanjem šake. Ukoliko odlučite napraviti selfie, ali tako da se ne vidi kako držite ispruženu ruku dok okidate fotografiju, dovoljno je samo u kadar staviti svoju šaku, a zatim je stisnuti i tako  pokrenuti odbrojavanje od tri sekunde, nakon čega će uslijediti automatsko okidanje.

Zadnja kamera s 13 megapiksela nema prethodno opisane futurističke efekte, ali Lg je i ovdje otišao korak dalje omogućivši okidanje korišćenjem glasovnih naredbi (Cheese, Smile, LG, Kimchi, Whiskey). Kamera snima i 4K video u UHD rezoluciji 3840x2160 piksela, a minuta snimljenog 4K videa je oko 220 MB.  Fotografije  napravljene ovim uređajem su, kako su to potvrđuju i mnogobrojni testovi, iznadprosječne za današnje telefone, jer LG G3 i u uslovima slabijeg osvjetljenja uspijeva izvući maksimum. Panoramske fotografije izgledaju savršeno.  Na poleđini uređaja se pored kamere sa senzorom veličine 1/3'' nalazi Laser Auto Focus koji putem infracrvene zrake fokusira predmete brzinom manjom od 0,3 sekunde. Tu je i optička stabilizacija, te dva LED blica.

U m:tel ponudi za poslovne korinike ovaj  fenomenalan uređaj u crnoj, bijeloj ili zlatnoj izvedbi možete naći po cijeni već od jedne KM u tarifi Bez limita flex/flat 120.

Za sve nove korisnike  Total Group servisa,  do kraja oktobra aktuelan je  popust i do 20%  na iznos mjesečne pretplate za svakog člana VPN grupe tokom cijelog perioda trajanja ugovora. Promotivnu  ponudu  Bez limita tarife prati i odlična ponuda telefona koje možete nabaviti po cijeni već od 1 KM, među kojima izdvajamo model Lg L40u tarifi Bez limita flex/flet 16.

Da se podsjetimo, u ponudi ovog servisa su tarifni modeli Bez limita Flex/Flat, Kombinuj Biz i Kombinuj Biz G50. Članovi tima Bez limita Flex/Flat uz neograničene razgovore mogu uživati i u neograničenom mobilnom internetu. Naime, zavisno od broja članova grupe i odabranog tarifnog modela korisnicima je dodijeljen bonus za brzi mobilni internet, zatim bonus minute za razgovor prema m:tel fiksnoj i m:tel mobilnoj mreži, kao i ostalim mrežama u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close