Nastava

Korištenje dvorane: Završen bojkot nastave u Kiseljaku

Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 09. 2017. u 09:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što prva dva dana školske godine nisu bili na nastavi jer su njihovi roditelji na taj način izrazili nezadovoljstvo zbog loših uvjeta za rad, učenici Osnovne škole Kiseljak 1, u kojoj se nastava odvija po bosanskom planu i programu, vratili su se u klupe.

Naime, kako piše Dnevni avaz, Vijeće roditelja već godinama od nadležnih zahtijeva da djeci budu uvjetnije učionice i više termina u sali za tjelesno koju djeci ustupa susjedna OS Kiseljak.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, direktori kiseljačkih osnovnih škola, roditelji, članovi Upravnog odbora škole te predstavnici županijske vlasti, s ministricom obrazovanja SBŽ Katicom Čerkez na čelu, kako je rečeno, postignut je kompromis i djeca će se već danas (srijeda, op.ur.) naći na nastavi.

''Direktori škola postigli su dogovor da djeca OŠ Ki-seljak 1 koriste salu ponedjeljkom prvi i drugi sat, četvrtkom prvi, drugi i peti i petkom drugi sat. Sada su svi zadovoljni. Nitko nema pravo obustavljati nastavu bez teških razloga'', rekla je ministrica Čerkez nakon sastanka.

Nermin Merhemić, direktor OŠ Kiseljak 1, kazao je roditeljima da su im obećani broj sova u sali, moguće proširenju zgrade i poboljšanje uvjeta rada.

Ipak, iz Vijeća roditelja poručili su da je, ako obećanja ne budu ispunjena, bojkot moguć ponovo u listopadu, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close